#herimageherstory: zelfportretten voor vrouwelijke solidariteit

Geüpdatet op 4 maart 2020 door Isabelle
#herimageherstory: zelfportretten voor vrouwelijke solidariteit(c)&OtherStories

Acht maart is International Women’s Day en jij kan eraan meewerken door een zelfportret te posten, &Other Stories doet de rest! #herimageherstory

Wat? Aanstaande zondag wordt wederom International Women’s Day gevierd, een dag die in het teken staat van vrouwelijke kracht en verwezenlijkingen op cultureel, economisch, sociaal en politiek vlak. Op elk vlak eigenlijk! Genderongelijkheid is jammer genoeg nog steeds een realiteit, zowel in rijke als arme landen, en dit soort initiatieven poogt er gewaarwording over te creëren. 

Heel wat labels springen op de trein en ook &Other Stories draagt een steentje bij. Dit door zelfexpressie en de power van een sterke persoonlijkheid te benadrukken. Met het motto #herimageherstory vraagt het vrouwen wereldwijd een zelfportret te delen om individualiteit, creativiteit en diversiteit te vieren. Bij wijze van voorbeeld vroeg het negen internationale smaakmakers om alvast hun verhaal te delen. “Dit jaar willen we zelfexpressie in al haar vormen vieren. Door samen te werken met fotografen naar wie we opkijken en hun gedachten via zelfportretten te uiten, willen we onze klanten aanmoedigen om ook de kracht van deze eeuwenoude kunstvorm te proberen,” aldus Anna Nyrén, Hoofd Co-Labs bij het label. Gia Coppola, Wang Ziqian, Amanda Charchian, Grace Bukunmi, Lottermann & Fuentes, Wai Lin Tse, Laura Kampman en Ewa-Marie Rundquist gingen je alvast voor, nu is het aan jou.

her_image_her-story-
(c)&OtherStories

What’s in it for you? Je helpt er andere vrouwen mee! Telkens de hashtag gebruikt wordt, verbindt het Zweedse label zich ertoe om één euro te storten aan CARE, een organisatie die wereldwijd armoede bestrijdt op alle fronten. Zo voorziet het crisishulp op plekken die getroffen werden door catastrofes, onderwijs voor iedereen, legale en materiële hulp voor vluchtelingen, economische ontwikkelingsprojecten, en noem maar op. De organisatie focust in het bijzonder op vrouwenrechten en vecht tegen kinderhuwelijken en partnergeweld. Om maar een paar vaan haar pijlers te noemen. Lang verhaal kort: dit is een organisatie die je wil helpen. Dat kan dus door een #herimageherstory zelfportret, dat jouw specifieke verhaal wil vertellen, maar ook door één van de posters van de negen campagnegezichten te kopen bij &Other Stories.

De Zweedse keten staat erom bekend regelmatig interessante en onverwachte vrouwen op het toneel te zetten. De data designer Giorgia Lupi bijvoorbeeld, of de duurzame jewelry designer Mia Larsson.