Vijf DIY-projecten voor een uniek interieur

Geüpdatet op 17 december 2020 door Ingeborg Deleye
Vijf DIY-projecten voor een uniek interieur

diy_cover

Een stoel van magazines, plantjes aan het plafond in lederen tasjes of prachtige wandkastjes in honingraatvorm: met deze vijf unieke DIY-projecten haal je originele interieurstukken in huis. En ze zijn nog plaatsbesparend ook.

1 Honingraten aan de muur
Deze wandkastjes vergen wat inspanning (en materiaal), maar eens de techniek onder de knie weet je ongetwijfeld van geen ophouden meer. Een overzichtelijke how to vind je op A beautiful mess.

diy1

2 Hangende kamerplanten
Voor deze plaatsbesparende, groene oplossing heb je weinig meer dan oude lapjes leer (van een oude handtas of jas, bijvoorbeeld) en stevig touw nodig. Op Vintagerevivals lees je hoe het moet.

diy2

3 De magazinestoel
Maak je eigen versie van de beroemde Hockenheimer Magazine Stool, met een stuk hout, katoenen kussen en twee lederen riemen - of bretellen? Op California home design lees je hoe het moet.

diy3

4 Muurtafeltje
Tafel op overschot maar te weinig ruimte? De helft van de tafel doet dienst als muurmodel, handig om bijvoorbeeld sleutels of kleingeld op te keilen bij het binnenkomen. De tutorial vind je op 101 Woonideeën.

diy4

5 Creatief met een designlamp
De gloeilampen van het Finse Muuto zijn mooi op zichzelf, maar deze houten constructie geeft ze nog een extra toets. Op That Nordic feeling vind je een handige tutorial.

diy5