Hotspot: parfums met een verhaal bij Smell Stories in Brussel

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lore Ginneberge
Hotspot: parfums met een verhaal bij Smell Stories in Brussel

Brussel is met Smell Stories alweer een hotspot rijker. Deze conceptstore gewijd aan de wereld van geuren neemt je mee op een olfactorische reis.

Eigenaars Kurt Stragier en Stéphane Cadron, altijd al gefascineerd door geuren, maakten voor de opening van hun eigen geurboetiek een radicale carrièreswitch. Het duo wil van Smell Stories vooral een toegankelijke, levendige plek maken waar je naar hartenlust kan ontdekken.

smell stories

Olfactorisch universum

In het prachtige pand op een steenworp van de Grote Markt vind je geen klassieke opstelling van mannen- en vrouwengeuren, maar speelse displays gerangschikt op geurfamilie. Hou je van florale creaties, dan vind je als vanzelf je weg naar parfums met bloemen in de hoofdrol, idem voor hout, leder, groen, gourmands... Geen idee welke familie jouw voorkeur draagt? De eigenaars geven je met alle plezier het nodige advies, waardoor je gegarandeerd naar huis gaat met een persoonlijk pareltje waarvan niet alleen de geurmix, maar ook het concept je aanspreekt. Smell Stories schenkt namelijk evenveel belang aan de verhalen achter de geuren. Zo zijn sommige parfums gebaseerd op een boek, anderen op een bepaalde stad (Gallivant), of - nog specialer - op verslavingen, zoals het Franse label Akro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ... smell stories ... (@smellstories) op

Nichelabels

Nog nooit van bovengenoemde parfumlabels gehoord? Dat is omdat Smell Stories uitdrukkelijk kiest voor kleine, onafhankelijke en voorlopig ook Europese merken. Er zijn geuren voor alles: lichaam, wasgoed, interieur... allemaal met liefde en passie gemaakt door door die kleine parfumhuizen. "Smell Stories is meer een conceptstore dan een parfumerie", legt Kurt Stragier uit. "In klassieke parfumerieën wordt parfum voorgesteld als luxeproduct,  maar hier focussen we meer op emoties. Parfum is vooral iets intiems dat een verhaal vertelt. Hier moet je je tijd nemen om te ontdekken, want het is vooral de ervaring die telt. Dat is pas luxe".

smell stories parfum brussel

Of je nu een rasechte parfum-aficionado bent of compleet nieuw in de wereld van geuren, dankzij de mix van toegankelijke en complexe creaties zit er voor iedereen iets tussen. Daarnaast vinden er ook evenementen plaats in de boetiek die je helemaal meenemen in de wereld van all things perfume. Eén ding is zeker: je komt niet gauw iemand tegen met hetzelfde geurtje op, want veel van de merken zijn dankzij Smell Stories voor het eerst verkrijgbaar in België.

Adres: Verversstraat 15, 1000 Brussel

Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 18.30 uur en op zondag van 13.00 tot 18.30 uur.

Meer info: Smellstories.be