Zien: Helena Christensen ontwerpt en fotografeert voor H&M

Geüpdatet op 23 januari 2020 door Jolien Vanhoof
Zien: Helena Christensen ontwerpt en fotografeert voor H&M

Jarenlang sierde ze catwalk en cover, maar vandaag loopt ze vooral in de kijker als fotografe. Het Deense supermodel Helena Christensen slaat de handen in elkaar met H&M voor een capsulecollectie van T-shirts, sweaters en hoodies.

Ze was een van de originele supermodellen uit de jaren negentig (denk: team Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista en Claudia Schiffer), maar ook Helena Christensens tweede carrière als fotografe komt niet helemaal uit de lucht gevallen. De voormalig Victoria’s Secret Angel fotografeert al meer dan dertig jaar. Op haar zeventiende werd ze ontdekt als model en nam ze haar camera mee de wereld rond. Met Mario Testino, Peter Lindbergh en Annie Leibovitz aan haar zijde kon ze zich geen betere leermeesters wensen. Haar eigen werk verscheen in bladen als Nylon, Vogue, Marie Claire en ELLE.

Bloemen voor H&M

Onlangs kroop de 51-jarige schone opnieuw achter de lens, deze keer voor H&M. Ze shootte de campagnebeelden voor de nieuwe capsulecollectie die – niet toevallig – haar naam draagt. De sweaters, hoodies en T-shirts worden opgefleurd met bloemen die eerder door Christensen werden vastgelegd. Flower power meets nineties streetwear, de perfecte combo als je het ons vraagt!

De Helena Christensen x H&M-collectie is vanaf 30 januari verkrijgbaar via hm.com en bij alle H&M-winkels wereldwijd.

Lees ook: H&M dropt lief geprijsde Billie Eilish-collectie.