15 dingen die je nog niet wist over Victoria’s Secret

Geüpdatet op 17 juni 2019 door ELLE België
15 dingen die je nog niet wist over Victoria’s Secret

267202a0-a508-4cef-b561-91fd1f63e424-600x520

Hun benen zijn eindeloos, hun vleugels goddelijk en hun loopje verbluffend. Maar wat weet je nog meer over Vicoria's Secret en hun angels? 

1. Wie is nu eigenlijk Victoria en wat is haar geheim? De naam verwijst naar Queen Victoria. Naar verluidt was zij behoorlijk preuts. Van een goed bewaard geheim gesproken.

Schermafbeelding 2015-11-06 om 11.07.24
Queen Victoria

1/

vs
Een typisch Victoriaanse boudoir

2. De eerste winkels van het label werden ontworpen met Victoriaanse boudoirs in het achterhoofd. Tegenwoordig telt het label meer dan duizend verkooppunten - alleen al in de Verenigde Staten. Het standaard design heeft nog steeds een Victoriaanse toets, afgewerkt met veel roze en zwart. Bovendien is de belichting in de paskamers zo ingesteld dat het je beste rondingen (lees: je curves) optimaal benadrukt.
vs07

2/

vs

3. De eerste show werd gelopen in 1995. Modellen droegen saaie zijden nachtjaponnen waar zelfs je oma zou voor bedanken.

giselebundchen

4. Een jaar later in 1996 werd de 'fantasy bra' geboren. Claudia Schiffer kreeg de eer om als eerste het kleinood van een miljoen dollar te showen, althans op foto. In de jaren daarna nam de prijs van deze met diamanten, robijnen en saffieren bedrukte lingerie alleen toe. In 2010 droeg Gisele Bundchen het duurste exemplaar ooit, met een waarde van maar liefst 12,5 miljoen dollar. Dit jaar mag Lily Aldrigde ermee op de catwalk. Oh ja, nog nooit kocht iemand een Fantasy Bra -toch vreemd gezien het groot aantal excentrieke miljardairs met welgevormde liefjes out there.

3/

karenmulder5. In 1998 kreeg een medewerker het lumineuze idee om de "angels" letterlijk tot engeltjes te verheffen en model Karen Mulder grote vleugels aan te meten. Vanaf dan waren de wings niet meer uit de show weg te denken. In dit gevederte kruipt zo'n 400 uur handwerk, van schets tot fitting.

Schetsen van de vleugels

6. Elke show wordt tweemaal gelopen, verklapt model Adriana Lima. De modellen lopen een identieke show waardoor de monteurs over genoeg beeldmateriaal beschikken om een foutloze show te presenteren op televisie. Wanneer een model struikelt, kan het dus nog gered worden.

4/

7. Tonnen tubes en paletten make-up worden tijdens de show aangebracht. Een bloemlezing:

  • Op het eind van de catwalk poseren de Angels om handkusjes te gooien en vette knipogen uit te delen aan het publiek. Om de kusjes goed tot hun recht te laten komen, verbruiken make-upartiesten gemiddeld 150 tubes lipgloss per show. Dat is meer dan drie (?!) tubes per model. Serieuze smakkerds! Die knipogen hebben natuurlijk meer effect met de valse wimpers die elk model krijgt opgekleefd.

doutzenvictoriasecret

  • Die weelderige bos beachwaves is ook niet naturel. Voor 40 modellen zijn er zo'n 36 bussen haarlak nodig. Bovendien bestaat het kapsel voor de helft uit extensions, waarvan het uren duurt om ze in te brengen en is een kleurspoeling achteraf ook geen overbodige luxe.

victoriassecret

  • Die gebruinde teint van de modellen is evenmin natuurlijk, maar te danken aan de airbrush die ze ondergaan alvorens ze de catwalk betreden. De airbrush haalt alle cellulite, vlekjes en andere oneffenheden weg. Een tijdrovende job!

5/

8. Ed Razek, de chief marketing officer van VS, geeft toe dat hij maandelijks verzoeken van high profile celebs moet afslaan. Ouch. Dit om aan te tonen hoe exclusief het VS clubje is, een Hollywood hottie kan dus niet zomaar opdagen en VS Angel worden.

vs
Victoria's Secret show in 2014

9. Vraag je je soms af hoeveel zo'n show eigenlijk kost met alles erop en eraan? 45 minuten hemels Angels bewonderen komt overeen met een rekening van een onthutsende 15 miljoen euro. Productie, enscenering, belichting, modellen en acts inbegrepen.

6/

10. Voorafgaand aan de show zijn er natuurlijk eindeloze workoutsessies en dieetkuren. Maar sommige Angels zijn gezegend met bijzonder frêle lijfjes en moeten juist gewicht aankomen, kwestie van meer rondingen te hebben. Model Lindsay Ellingson moest er een paar kilootjes bij eten en ook Chanel Iman drinkt naar aanloop van de show extra proteïneshakes. Een halve dag voor de show drinken de andere modellen bijna niks meer. Door die laatste uren vloeistoffen te bannen, zou je nog een kilo kunnen kwijtspelen. Niet aan te raden!

victoria
Lindsay Ellingson

11. Tijd om feest te vieren of felicitaties in ontvangst te nemen is er niet voor de crew achter de schermen. Ontwerpers worden onmiddellijk terug naar de tekentafel gefloten en er wordt meteen een planning opgesteld voor het komende jaar.

7/

12. De "gewone" Victoria's Secret modellen - zij die nog geen paar vleugels hebben verworven - moeten elk jaar opnieuw casting doen. De voorwaarden zijn niet min: een gemiddelde lengte van 1,77 cm en een taille van zowat 61cm. Het is slechts weinigen gegund...

casting
Victoria's Secret casting

13. In: Kendall Jenner en Gigi Hadid zijn de rookies dit jaar. Ook de Belgische Leila Ndabirabe en Yumi Lambert mogen straks meelopen in de show.

Bekijk hier het auditiefilmpje van Gigi Hadid.

8/

14. Out: Doutzen Kroes doet dit jaar niet mee. Net als Jourdan Dunn, die niet te spreken was over haar vertrek. Doutzen daarentegen kijkt wél met plezier terug op de shows en wenst haar opvolgers veel succes toe. Rihanna kreeg de kans om nog eens op te treden, maar bedankte vriendelijk.

LEES OOK: De reden waarom Rihanna haar performance annuleerde.

Rihanna-2012-Victoria-Secret-Fashion-Show-NAQ08pGjp7yl

15. Ook zin gekregen om de show live mee te maken? Voor een ticketje tel je zo'n 12.500 euro neer (jep, de kosten moeten gedekt worden).

vs