Marimekko x Uniqlo: Fins-Japanse tradities in je kleerkast

Gepubliceerd op 18 december 2019 door Isabelle
Marimekko x Uniqlo: Fins-Japanse tradities in je kleerkast

Fins-Japanse pracht: Uniqlo gaat voor de tweede maal op rij aankloppen bij Marimekko voor een kleurrijke samenwerking. Resultaat: prints en goed humeur voor het hele gezin!

Na een eerste succesvolle samenwerking in het voorjaar van 2018 slaan Marimekko en Uniqlo opnieuw de handen in elkaar. Het eerste, een Fins mode- en textielhuis, staat al sinds 1951 voor levendige prints en een uitbundige kleurenpallet. Eerste en belangrijkste missie: to spark joy! Het laatste ontstond dan weer in Japan als antwoord op Europese fast fashion brands als H&M en Zara. In tegenstelling tot de concurrentie zet het echter niet in op snelle trends, maar houdt het onder de noemer LifeWear vast aan een reeks kwalitatieve basics in alle kleuren van de regenboog. Een brave basis dus, die geregeld gepeperd wordt met originele collabs zoals deze met Marimekko.

marimekko_uniqlo_collab_fw19_

Deze winter krijgen we dan ook een bijzonder vrolijke collectie voorgeschoteld: tijdloze silhouetten en luxueuze basics (denk donsjassen, hemdjurken, sweaters en combi’s in wol, kasjmier en hoogtechnologische stoffen zoals Heattech), ingekleurd met prints die steevast op je goede humeur inwerken. De prints in kwestie zijn trouwens geïnspireerd op Finse wintertradities: gezellige avondjes aan de open haard, het noorderlicht, besneeuwde boswandelingen, de mix van warme en koude kleuren,… Nieuw in deze collectie: er werd ook aan kinderen en baby’s gedacht! Zo vind je donzige kruippakjes om veilig met je allerkleinste de koude temperaturen te trotseren.

“Het is fantastisch om de Marimekko prints voor het eerst tot leven te zien komen op Uniqlo LifeWear stukken,” aldus Head of Research Yuki Katsuta, “wat een mooie manier om warm te blijven deze winter!" 

marimekko_uniqlo_collab_fw19_

marimekko_uniqlo_collab_fw19_

marimekko_uniqlo_collab_fw19_

Ontdek hier enkele stukken uit de collectie:

Pssst: deze romantische winterse getaways lijken ons de perfecte locatie om je kleurrijke winterjas te gaan inwerken...

Over traditionele prints gesproken, ga dit jaar eens voor een not so ugly christmas sweater die je gezelligheid garandeert, maar ook na de feestdagen lekker stijlvol gedragen kan worden!