Blue Belief: Samsoe Samsoe zet een nieuwe stap richting duurzaamheid

Gepubliceerd op 18 november 2019 door Isabelle
Blue Belief: Samsoe Samsoe zet een nieuwe stap richting duurzaamheid

Samsoe Samsoe levert al een tijdje inspanningen op het vlak van schone(re) kleren en dat resulteert bij deze in een 100% duurzame denim collectie.

Eigenlijk zou een merk tegenwoordig niet meer moeten bestaan zònder haar ecologische voetafdruk zo miniem mogelijk te houden en dat hebben veel nieuwkomers begrepen: zij bouwen die filosofie vanaf het begin in hun DNA in. Ook gevestigde waarden, vooral dan uit Scandinavische landen, zijn niet bang hun eigen werkwijze te herzien om het schadelijk effect van de mode industrie op het milieu terug te schroeven. Zo ook Samsoe Samsoe, dat doorheen haar Conscious lijn alternatieve materialen verkent: recyclage en het gebruik van duurzaam gewonnen vezels, maar ook re-purposing van stoffenoverschotten en consumentenafval. Het Deense label maakt ook hard dat tachtig procent van de gebruikte materialen in haar vaste collectie aan duurzame criteria voldoet, en tilt die inspanningen dit najaar naar een hoger niveau met een focus op denim.

Van de intensieve katoenteelt tot de duizenden liters water en de chemische kleurprocessen die voor één jeansbroek nodig zijn: het is geen geheim dat denim in het bijzonder desastreus is voor het milieu. Jarenlang bleef dit onder de radar, maar tegenwoordig steken steeds meer duurzame denim labels de kop op. Een positieve evolutie die ook het team achter Samsom Samsoe inspireerde om het beter/groener te doen. Voor de Blue Belief collectie herbekeek het elke stap van haar productieproces om zo waterzuinig mogelijk te werken en werd enkel katoen van duurzame teelt gebruikt. Ook de afwerkingen bestaan uit biologische of gerecycleerde materialen, denk nikkelvrije ritsen, gerecycleerde polyesterdraad en natuurlijk geoxideerde knopen.

Leuk extraatje, omdat alle beetjes helpen: per verkocht item doneert het label één euro aan de ngo Charity:Water, die investeert in schoon en veilig drinkwater in ontwikkelingslanden. Specifiek heeft Samsoe Samsoe zich als doel vooropgesteld vijf drinkwaterpompen in en rond een aantal Rwandese dorpen te helpen installeren.

samsoe_samsoe_blue_relief_sophia_roe_duurzame_denim_

samsoe_samsoe_blue_relief_sophia_roe_duurzame_denim_

samsoe_samsoe_blue_relief_sophia_roe_duurzame_denim_

Voor de sexy campagne ging het aankloppen bij landgenote en influencer Sophia Roe. Blue Belief is vanaf 22 november 2019 verkrijgbaar in de Samsøe Samsøe flagship stores in Antwerpen en Brussel, in geselecteerde verkooppunten en via samsoe.com.

Meer merken ontdekken? Deze ecologische denim labels doen het al meteen vanaf het begin juist!

De geschiedenis van de spijkerbroek toont je trouwens hoe het van een utilitair kledingstuk naar een sociaal statement evolueerde, en de laatste jaren de inzet van een ecologische strijd is geworden.