Deze 6 trendy luxe-items leveren je het meeste geld op

Geüpdatet op 24 april 2024 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge Foto’s: Imaxtree
Deze 6 trendy luxe-items leveren je het meeste geld op Imaxtree

Wat als je volgende luxe aankoop echt een lange termijn investering blijkt? Hier zijn de vijf hot items van 2024 die je het duurst kan doorverkopen.

Stylight, een online fashion zoekmachine, zocht samen met webshop Rebelle naar de populairste luxe artikelen van het moment die tegelijk zeer slimme investeringen zijn. Dit is de top 5:

1. De Gucci Marmont-handtas

Aan het sparen voor de roze suède versie van deze trendy tas? Denk twee keer na, want het is vooral het zwart lederen model dat op lange termijn een hogere doorverkoopwaarde zal hebben. Daarnaast worden lederen modellen sowieso het snelst verkocht, dus hou dit in gedachten bij het kiezen van je volgende designertas.

Gucci Marmont handtas

Aankoopprijs: €1690

Gemiddelde doorverkoopprijs: €1200

2. De DIOR Saddle Bag

Hoewel de tas al in 1999 het licht zag dankzij John Galliano, heeft de Saddle Bag sinds de recente revival opnieuw groot succes. Maria Grazia Chiuri, artistiek directeur bij Dior, zette deze tas namelijk tijdens de herfst/winter modeshow van 2019 weer in de spotlights. Verkrijgbaar in een waaier aan kleuren, formaten en materialen, is er een Saddle Bag voor iedereen. Niet alleen ontzettend trendy, maar ook een investering, omdat 'ie aan steeds hogere prijzen van de hand wordt gedaan. Zowat elk model heeft succes op de luxe tweedehandsmarkt, maar opnieuw zijn leder en neutrale kleuren (zwart, camel) iets sneller door te verkopen. Hetzelfde geldt voor het vintage model: de originele tas van Galliano wordt momenteel doorverkocht voor €1200, terwijl hij destijds zo'n €850 waard was.

Dior Saddle bag luxe items verkopen populair investering

Aankoopprijs: €2100 (voor de canvas oblique-versie)

Gemiddelde doorverkoopprijs: €2300

3. Bottega Veneta chelsea boots

Zwarte laarsjes zijn tijdloos en worden allang niet meer alleen in de winter gedragen. Trending luxemerk Bottega Veneta bracht een minimalistisch, totaal zwart exemplaar uit waar je nog jaren plezier aan zal beleven. De iets meer opvallende variant met gifgroene zolen voegt daarentegen wat kleur toe én zijn herkenbaarder, aangezien Bottega inmiddels onmiddellijk gelinkt wordt aan deze tint. Behalve ongedragen limited edition-sneakers leveren schoenen doorgaans minder op dan tassen, maar voor de Bottega-boots krijg je al snel honderd procent van je investering terug.

Aankoopprijs: vanaf €990

Gemiddelde doorverkoopprijs: tot €990

4. De Hermès Mini Kelly handtas

Hermès staat altijd bovenaan de lijst als het om slimme investeringen gaat. De afgelopen maanden steeg vooral de populariteit van de Hermès Mini Kelly (20 cm breed) naar ongekende hoogten. En voor wie denkt dat deze kleinere variant veel betaalbaarder is, is eraan voor de moeite. Volgens veilinghuis Sotheby zijn "de prijzen voor Birkin en Kelly tassen sinds het begin van 2022 met gemiddeld 10% gestegen. De veilingprijzen voor lederen Kelly's van 20 cm blijven stabiel op een gemiddelde van $28.500 (zo'n €28.400)". Vooral de roze exemplaren lijken moeilijk te vinden en zijn dus nog duurder op de tweedehandsmarkt.

Aankoopprijs: €6500, afhankelijk van de kleur en het materiaal.

Gemiddelde doorverkoopprijs: €28400

5. De Gucci Princetown muiltjes

De muiltjes maken hun comeback in de kleerkasten van modemeisjes. Het meest populaire model? De kenmerkende Gucci Princetowns, want chique, maar comfortabel. Staan ze op je verlanglijstje? Twijfel dan niet om te investeren in een paar muiltjes, want deze behoren tot de best verkopende artikelen in de categorie schoenen. Eén ding staat vast: je neemt geen enkel risico als je kiest voor de zwart lederen versie, met of zonder borduurwerk, want dit klassieke model geraak je voor een mooi prijsje weer kwijt.

Gucci loafers schoenen tweedehands luxe

Aankoopprijs: €690

Gemiddelde doorverkoopprijs: €450

6.  De Fendi Baguette-handtas

De Baguette, ontworpen in 1997, verwierf z'n sterrenstatus dankzij Sarah Jessica Parker in Sex & The City. Sindsdien is dit het meest iconisch stuk uit het Fendi-archief. Dit Baguette stond de laatste tijd opnieuw in de belangstelling doordat Fendi besloot om haar klassieker nieuw leven in te blazen. Anno 2019 is hij verkrijgbaar in verschillende maten met een schouderbandje voor die streetwear touch. En natuurlijk is de prijs van vintage modellen de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen. Heb je je oog laten vallen op de Baguette? Kies dan voor de bruine canvas versie met het FF jacquard patroon. De doorverkoopprijs zal alleen maar stijgen, geloof ons.

fendi Baguette handtas luxe items populair

Aankoopprijs: €2000-3000, afhankelijk van het model.

Gemiddelde doorverkoopprijs: €2000

LEES OOK: