We love: de nieuwe capsulecollectie van Nora Gharib voor CKS

Geüpdatet op 27 augustus 2019 door ELLE Partner
We love: de nieuwe capsulecollectie van Nora Gharib voor CKS

Het tweede deel van de collectie is beschikbaar vanaf 12 september. Actrice, zangeres en schrijfster: Nora Gharib (26) is het allemaal. Met haar uitgesproken mening en eigenzinnige stijl is de allround creative een inspiratiebron voor haar 84,5k volgers op Instagram. Dit najaar zet ze ook haar eerste stappen in de mode, met een capsulecollectie voor het Belgische label CKS.

Hoe is de samenwerking met CKS tot stand gekomen?
“In december 2017 deed ik een kerstshoot voor CKS met een vijftal andere powervrouwen. Mijn foto’s deden het supergoed op social media en enkele maanden later kwam het voorstel om samen een collectie uit te brengen. Het oorspronkelijke idee was om iets voor de festivalzomer te ontwerpen, maar crop tops en jeansshorts zijn niet aan mij besteed. Ook mijn jonge volgers zouden dat niet dragen en ik wil graag een voorbeeld voor hen zijn. Het CKS-team vroeg me daarom om iets te creëren dat dichter bij mijn persoonlijkheid staat. Ik moest er niet lang over nadenken: een najaarscollectie met coole basics die je met alles kunt combineren.”

Kreeg je voldoende ruimte om je eigen ding te doen?
“Carte blanche op creatief vlak was een absolute must voor mij. Een kledinglijn die mijn naam draagt, moet een verlengstuk van mijn persoonlijkheid zijn. Ik vind het belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen. Met deze tweedelige capsulecollectie wil ik iedereen inspireren om hetzelfde te doen.”

Hoe is het ontwerpproces verlopen?
“Zodra de deal rond was, heb ik me vol overgave op mijn moodboard gestort. Het was zalig om te kunnen freestylen met looks, kleuren en stijlen. Voor de eerste meeting had ik drie grote panelen gemaakt met beelden van de verschillende kleurenthema’s, inspirerende looks en bijpassende accessoires. Het ontwerpteam was behoorlijk onder de indruk van de moeite die ik had gedaan. (lacht) Voor een collab werken ze meestal met een virtueel moodboard op Pinterest.

Hoe zou je de modelijn omschrijven?
“De collectie is opgesplitst in twee verschillende capsules die kort na elkaar gelanceerd worden. In totaal gaat het om 26 stuks die los van elkaar staan, maar onderling perfect combineerbaar zijn. Het eerste deel oogt eerder donker, met veel marineblauw en rood- en bruintinten. Deel twee is warmer met veel zachte materialen in pasteltinten. En natuurlijk zijn er ook bijpassende accessoires voor een complete look. Eigenlijk is de collectie de perfecte mix van wat ik zelf graag draag en de typische CKS-stijl.”

Wat is je favoriete item uit de collectie?
“Da’s een moeilijke! Ik zou natuurlijk alles dragen. Maar ik denk dat de losse broeken bij iedereen in de smaak zullen vallen. Je kunt ze heel casual dragen met een paar sneakers of meer opgekleed met hakken eronder.”

Binnenkort zijn jouw kleren op straat te zien. Hoe voelt dat?
“Het is spannend om mijn ontwerpen op de wereld los te laten en te zien hoe ze een eigen leven zullen leiden. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe anderen mijn stijl zullen interpreteren en de kleren zullen combineren. Ook al zal het misschien niet altijd zijn zoals ik het voor ogen had.” (lacht)

De eerste capsule van de Nora x CKS collectie is nu verkrijgbaar op CKS-FASHION.COM en in alle CKS- conceptstores. 

Het tweede deel van de collectie is beschikbaar vanaf 12 september. 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met CKS.
www.cks-fashion.com/nl