Vacation vibes: waan je op Ibiza met deze zomerse decotrend

Geüpdatet op 17 december 2020 door Maxine Detaellenaere
Vacation vibes: waan je op Ibiza met deze zomerse decotrend

Niet alleen je kleerkast verdient een zomerse infusie, ook je interieur kan je dit seizoen pimpen met enkele leuke on trend spulletjes. Zelf zijn we helemaal weg van alles in rotan. Dit natuurlijke materiaal is weer helemaal terug van weggeweest en heeft je huis in een handomdraai pakken vacation vibes. Bovendien is het zo veelzijdig dat het prachtig staat in tal van verschillende woonstijlen, of je nu een dromigere Chloé-girl bent, eerder houdt van Italiaanse fifties elegantie of net hedendaags minimalisme the bomb vindt.

Wat is rotan?

Rotan decoratie is vervaardigd uit stengels van de rotanpalm, die voorkomt in de subtropische gebieden in Azië en Afrika. Dit flexibele, buigzame materiaal kan ook gemakkelijk gevlochten worden, wat het een ideaal materiaal maakt voor onder meer stoelen en bankjes. Heel typerend is het 'geperforeerde' patroon dat je vast wel herkent van interieurspulletjes bij je (groot)ouders.

Hoe combineren in je interieur?

Door z'n lichte houtkleur staat rotan prachtig in heel wat verschillende interieurstijlen. Zo past het perfect in een uitgepuurd, tijdloos ingericht huis maar staat het net zo leuk in een meer hedendaags design. Hou je van vintage moods? Door z'n populariteit in lang vervlogen tijden, kan je er je interieur ook een retro twist mee geven.

Inspiratie

Zomers zen

Is je huis eerder sober en neutraal ingericht, combineer dan een rotan stoel of accessoire met zachte materialen in wit en grijsschakeringen, voor een sereen resultaat. Heb je graag iets meer kleur, opteer dan voor verwassen tinten zoals grijsgroen, assig bruin en accenten in koper, die voor wat meer pit zorgen.

rotan, trend, deco, interieur, zomer

Riviera chic

Rotan kan je interieur ook een classy toets geven. We denken dan aan de elegante retrostijl van flimklassieker en visueel pareltje 'The Talented Mr. Ripley'. Tip: combineer rotan met strak zwart, en blijf weg van de rood-wit-blauwe marinekleuren of al te veel roodbruin hout. We willen Italiaanse fifties elegantie, niet de kajuit van kapitein Haddock.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Furnified (@furnified) op

Romantisch vintage

Hou je meer van een dromerige seventies sfeer - de vintage boho stijl zoals je die vindt bij het Franse modemerk Chloé - dan staat naturel rotan mooi bij bloemenprints of toile de jouy, en zachte tinten zoals roomwit, beige en oudroze. Voeg nog wat goudkleurige accessoires toe voor een glamoureus effect.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nordal - Homes with attitude (@nordal_interiors) op

 

Shopping

Krijg je zin om je huis ook een zomerse update te geven? We selecteerden de mooiste meubels en accessoires in on trend rotan, van spiegels, tot bureaustoelen en make-uptafeltjes.