Microtrend: Kies deze zomer voor opvallend organza

Geüpdatet op 9 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
Microtrend: Kies deze zomer voor opvallend organza

Wie de modewereld nauwlettend in de gaten houdt is het vast al wel opgevallen: organza is back.

Het favoriete materiaal van onder meer Giambattista Valli duikt steeds vaker op in het straatbeeld - en al zeker nu Mr. Valli een collab met H&M op zak heeft. Maar ook in de recentste couturecollecties in Parijs merkten we op dat doorkijkstofjes een echt wel een dingetje zijn.

Wat?

Maar wat is organza nu eigenlijk? Deze transparante stof wordt vervaardigd uit zijde of een combinatie daarvan met synthetische materialen. Hoe hoger de kwaliteit en hoe meer zijdepercentage, hoe zachter de stof aanvoelt en hoe soepeler het zal vallen. Organza wordt vaak gebruikt voor sluiers en natuurlijk in de balletwereld voor het maken van een tutu. Ook in het interieur duiken organza of soortgelijke stoffen vaak op als materiaal voor onder meer gordijnen. Toch is organza niet zomaar een 'gordijnstofje'. Door z'n transparantie zijn heel wat designers grote fan van dit materiaal, waardoor het vaak wordt gebruikt voor in het oog springende ontwerpen zoals opvallende avondjurken of eye catching mantels.

Pint Embed Link

Hoe dragen?

Zoals gezegd is organza een materiaal dat onmiddellijk de aandacht trekt, waardoor het vaak wordt gebruikt in avondkledij. Maar deze stof kan ook gebruikt worden om een look voor overdag net dat tikkeltje meer glamour te geven. Combineer bijvoorbeeld een opvallende tutu-rok met een cleane witte t-shirt en sneakers. Of kies voor een item met organza accenten voor een subtiele sexy look. Een top in dit materiaal maakt een slipdress dan weer helemaal geschikt voor op kantoor.

Pint Embed Link

Ook fan van deze veelzijdige en verleidelijke stof? We selecteerden onze favoriete items du moment.

Shopping: