Carine Roitfeld en Daria Werbowy voor Diane von Fürstenberg

Gepubliceerd op 7 augustus 2013 door Isabelle
Carine Roitfeld en Daria Werbowy voor Diane von Fürstenberg

Carine Roitfeld Diane von FürstenbergGirl power is Diane von Fürstenberg nooit onbekend geweest, voor haar herfstcampagne haalt de ontwerpster echt alles aan vrouwelijke intimidatie uit de kast. De bloedmooie trekken van Daria Werbowy in combinatie met het provocatieve brein van Carine Roitfeld: dat belooft te knallen.

Volgend seizoen gaat DVF back to the roots, de seventies discojaren dus. Het zijn de jaren waarin ze haar iconische wikkeljurk ontwierp als teken van vrouwelijke onafhankelijkheid. Zowel ontwerp als idee sloegen aan en drie decennia later vallen we nog steeds in zwijm voor het al bij al simpele jurkje.

“De campagne én de nieuwe collectie keren terug naar die oorsprong,” weet von Fürstenberg kwijt aan WWD. “Ze moedigen vrouwen aan de rock ster en muze van hun eigen leven te worden.” Een boodschap die kracht wordt bijgezet door Carine Roitfeld. Het vrijgevochten stijlicoon verzorgde de styling van de campagne, met niemand minder dan topmodel Daria Werbowy in de hoofdrol. Genoeg om het label een nieuw, sexy imago te bezorgen. Fotograaf van dienst was Sebastian Faena, hopelijk in staat om het hoofd te bieden aan al dit vrouwelijk geweld.

Het resultaat van de samenwerking krijgen we in september te zien.