We love: Jan Hoet Jr. ontwerpt limited edition rok voor Collectors Club

Geüpdatet op 11 juni 2019 door Lore Ginneberge
We love: Jan Hoet Jr. ontwerpt limited edition rok voor Collectors Club

Collectors Club, het duo achter de boetiek A Suivre, vroeg curator Jan Hoet Jr. een kledingstuk te ontwerpen. Het resultaat is verrassend en uniek.

Het idee achter Collectors Club is om bekende en minder bekende creatievelingen samen te brengen, en dat is met dit project zeker gelukt. Nele en Veerle Van Doorslaer, de zussen achter het collectief, schakelden curator Jan Hoet Jr. in voor een bijzondere opdracht. Ze vroegen hem namelijk een kledingstuk te ontwerpen. Hoet, niet bang van experiment, ging de uitdaging aan en deed op zijn beurt beroep op kunstenaar Matthieu Ronsse.Collectors club jan hoet jr samenwerking

Deze dubbele samenwerking leidde tot twee unieke wikkelrokken. Als inspiratiebron kozen ze voor het beroemde 'Déjeuner sur l'herbe' van Manet. Hoet maakte de rok uit een witte canvasstof, duidelijk verwijzend naar de schilderkunst. Matthieu voegde hier een extra dimensie aan toe met zijn schilderwerk. Wanneer het model met de rok op deze schildering ging zitten, verandert de geschilderde appel onverwachts in een bloem. Et voilà, een uniek kunstwerk werd geboren.

collab jan hoet Jr.

Dit pièce-unique zal in november geveild worden door Collectors Club in samenwerking met Jan Hoet Jr. en Matthieu Ronsse. De opbrengst gaat naar het goede doel. Een groene variant van deze wikkelrok, ook gemaakt door Hoet, wordt in exclusieve oplage verkocht in de A Suivre-boetieks vanaf midden juli. Let op: er bestaan slechts 25 stuks!

Lees ook: De coolste collabs van het moment.