Spice up your life: met deze tips til jij je seksleven naar een hoger niveau

Geüpdatet op 7 juni 2019 door ELLE België
Spice up your life: met deze tips til jij je seksleven naar een hoger niveau

Wil je de lat hoger leggen inzake slaapkameractiviteiten, dan hebben we een paar tips to spice op your life:

Of je nu al een tijdje samen bent met die ene persoon of gewoon zin hebt om jezelf te ontdekken, het kan nooit kwaad om je horizon  te verbreden in de slaapkamer.

1/

Zelfvertrouwen

Niet alleen in je dagelijkse leven, maar ook in bed is zelfvertrouwen cruciaal. Voor de meeste mensen is dit echter niet iets dat je van de ene op de andere dag krijgt. Seksueel zelfvertrouwen winnen in de slaapkamer is niet eenvoudig, maar alles begint bij jezelf. Want wie goed in z'n vel zit, zal dit uitstralen.

Ben je onzeker over je lichaam, dan heb je twee opties: of je blijft bij de pakken neerzitten of je doet er iets aan. Want jezelf vergelijken met Victoria Secret modellen - die gelukkig officieel uit de mode zijn - is nu eenmaal makkelijker dan het heft in eigen handen nemen. Vraag jezelf af of die onzekerheden wel terecht zijn.

Sport 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Of jij nu gaat voor een intensieve training of een eerder ontspannen yoga-sessie, alle beetjes helpen. Niet alleen boost het je zelfvertrouwen, sporten zorgt er ook voor dat je meer zin krijgt in seks. Waar wacht je nog op?

Kegelen blijft de oefening bij uitstek. Zowel mannen als vrouwen kunnen hun seksuele conditie verbeteren via de training van bekkenbodemspieren. Om deze oefeningen goed uit te voeren, moet je de spier opspannen die je gebruikt om je urinestraal te onderbreken. Houd de samentrekking twee à drie seconden vast en laat vervolgens los. Herhaal dit tien keer, zo'n vijf sets per dag . Deze oefening kan je overal doen - tijdens het rijden, achter je bureau of zelfs tijdens het wachten aan de kassa. 

Dress to impress

Wat is er beter om je zelfvertrouwen op te krikken dan thuiskomen met een nieuwe outfit of  lingeriesetje? Liever sexy, of toch mysterieus? Omarm je eigen seksualiteit en laat je innerlijke diva los.

Ook 's avonds kan het geen kwaad om je pyjama te upgraden. Laat die oude flanellen deux-piece of jogging voor wat het is, want zeg nu zelf: hoe kan je je sexy voelen in zo'n aftands ding? Opteer daarom voor iets meer schattig of sensueel. Hoe aantrekkelijker jij je voelt, hoe beter voor je seksleven.

2/

Doe dingen samen

Spice up your life: met deze tips til jij je seksleven naar een hoger niveau - 1

We zeggen niet dat jullie 24/7 op elkaars lip moeten zitten, maar er is een verschil tussen constant bij elkaar zijn en effectief leuke dingen doen. Hiermee bedoelen we niet per se seks, maar activiteiten buiten de slaapkamer.

Date nights

Koppels die - bij voorkeur - wekelijks op date gaan, helpen hun relatie op twee verschillende manieren. Ten eerste helpt de tijd die ze samen doorbrengen met praten, het delen van informatie en gevoelens hen om een emotionele band te creëren en te behouden. Ten tweede helpt het om werk, kinderen en stress even achterwege te laten en te genieten van elkaar.

3/

Boost je libido

Het is normaal om niet continu zin te hebben in seks. Stress en vermoeidheid kunnen je libido namelijk sterk beïnvloeden. Vandaar is het belangrijk tijd te nemen om in de mood te komen.

Eten

Eten en seks zijn twee van onze belangrijkste basisbehoeften. Het is dan ook geen verrassing dat we ze graag combineren voor dubbel plezier. Probeer regelmatig eens een afrodisiacumeen product dat het libido stimuleert. Chocolade, oesters, avocado, rode peper, ginseng, honing, aardbeien en noten worden beschouwd als de beste afrodisiaca.

Wist je dat: ginseng wordt effectief gebruikt in het bestrijden van seksuele problemen bij mannen. Alle andere afrodisiaca voor vrouwen en mannen bevatten stoffen die de stemming verbeteren (chocolade en chilipepers), vitamines en mineralen (oesters en noten bevatten zink) die goed zijn voor het lichaam.

4/

Communiceer

seks tips experimenteren communiceren

Dit kan je op twee manieren bekijken. Enerzijds is het belangrijk om met elkaar te kunnen praten. Op die manier bouw je een emotionele band tussen jullie beiden. Anderzijds is seks ontdekken. Dus het kan soms geen kwaad om je partner verbaal een handje te helpen via instructies. Praten over seks is belangrijk, maar kan soms ongemakkelijk zijn. Toch neem je best geen blad voor de mond, want als seks niet bevredigend is, kan communicatie misschien wel de oplossing zijn.

5/

Durf

seks tips seksleven verbeteren

Wil je uit die sleur geraken? Niets beters dan uit je comfortzone te stappen!

Wees avontuurlijk

Je hoeft niet per se de veiligheid van je slaapkamer te verlaten, maar het kan wel deugd doen. Probeer regelmatig eens nieuwe standjes of nieuwe plaatsen. Kwestie van het spannend te houden.

Speeltjes

Hoewel veel mannen een speeltje zien als een bedreiging, kan het helpen om jullie sexgame te upgraden. Tegenwoordig zijn er veel seksspeeltjes die zelfs de meest onzekere stellen aantrekkelijk kunnen vinden. Durf en geniet!

Meer sekstips? Lees ook:

(Stagiaire Kaat Monsieur)