Sex it up: met deze tips boost jij je seksleven

Geüpdatet op 28 april 2022 door ELLE België
Sex it up: met deze tips boost jij je seksleven Unsplash

Of je nu single bent of happy together, je slaapkameractiviteiten boosten kan nooit kwaad. Sex it up, deze tips zullen jouw seksleven gegarandeerd verbeteren.

Straal zelfvertrouwen uit

Niet alleen in je dagelijks leven, maar ook in bed is zelfvertrouwen cruciaal. Voor de meeste mensen is dit echter niet iets waar je van de ene op de andere dag mee opstaat. Seksueel zelfvertrouwen winnen in de slaapkamer is niet eenvoudig, maar alles begint bij jezelf. Vergelijken met Victoria Secret modellen is lang uit de mode. Vraag jezelf af of jouw onzekerheden wel terecht zijn. Want wie goed in z'n vel zit, straalt dit uit.

Train je zin in seks

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Of jij nu gaat voor een intensieve training of een eerder ontspannen yogasessie, alle beetjes helpen. Niet alleen boost het je zelfvertrouwen, sporten zorgt er ook voor dat je meer zin krijgt in seks. Waar wacht je nog op?

Kegelen blijft de work-out bij uitstek. Zowel mannen als vrouwen kunnen hun seksuele conditie verbeteren door hun bekkenbodemspieren te trainen. Om deze oefeningen goed uit te voeren, moet je de spier opspannen die je gebruikt om je urinestraal te onderbreken. Houd de samentrekking twee à drie seconden vast en laat vervolgens los. Met deze oefening kan je je seksleven overal verbeteren. Train tijdens het rijden, achter je bureau of terwijl je wacht aan de kassa. 

Voel je sexy met lingerie

Wat is er beter om je zelfvertrouwen op te krikken dan thuiskomen met een nieuw lingeriesetje? Ga je voor sexy, snoezig of toch mysterieus? Omarm je eigen seksualiteit en laat je innerlijke diva los, niets is zo romantisch als lingerie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CurveCatch (@curvecatch)

Date nights

Om je seksleven te verbeteren, moet je ook werken aan de activiteiten die jullie doen buiten de slaapkamer. Koppels die regelmatig op date gaan, helpen hun relatie op twee verschillende manieren. Ze praten meer en delen informatie en gevoelens, maar laten op deze manier ook werk, kinderen en stress even achterwege door van elkaar te genieten. Date nights for the win! 

Eten voor je (seks)leven

Eten en seks zijn twee van onze belangrijkste basisbehoeften. Het is dan ook geen verrassing dat we ze graag combineren voor een dubbele portie plezier. Probeer regelmatig eens een afrodisiacum, een product dat het libido stimuleert. Chocolade, oesters, avocado, rode peper, ginseng, honing, aardbeien en noten worden beschouwd als de beste afrodisiaca. Wat staat er bij jou op het menu?

Praat over je seksleven

Het is belangrijk om met elkaar te kunnen praten. Seks is ontdekken, dus het kan geen kwaad om je partner verbaal een handje te helpen met instructies. Praten over seks is belangrijk, maar kan soms ongemakkelijk zijn. Toch neem je best geen blad voor de mond, want als seks niet bevredigend is, kan communicatie misschien wel de oplossing zijn.

Experimenteer met seksspeeltjes

Wil je uit die sleur geraken? Niets beters dan uit je comfortzone te stappen! Probeer regelmatig eens nieuwe standjes of nieuwe plaatsen. Ook met seksspeeltjes ontdek je nieuwe dingen. Hoewel veel mannen een speeltje zien als een bedreiging, kan het helpen om jullie seksleven te upgraden. Je vindt speeltjes in alle maten en kleuren, zoek er eentje uit dat jullie beiden willen proberen. Durf en geniet!

(Stagiaire Dewy De Leeneer)