Getest: de 7 days Super Stay nagellak van Maybelline

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: de 7 days Super Stay nagellak van Maybelline

OPENINGnailEén week lang testte ik de houdbaarheid van de 7 days Super Stay nagellak van Maybelline - in 4 toffe pastelkleurtjes. 

Op het potje staat 'Gel Nail', maar laat je niets wijs maken, dit is een gewone nagellak mét een crème finish. Om de echte houdbaarheid van de lak te testen, heb ik met opzet geen base coat gebruikt. Wel maak ik eerst mijn nagels vetvrij om zo de lak goed te laten drogen.

_GD33486_2

De lak dekt prima met 2 lagen; de eerste laag is vrij doorzichtig, maar met een tweede laag dekt de nagel mooi egaal. Bij de meeste nagellak krijg je al snel krassen of strepen, zelfs uren na het aanbrengen, maar bij deze lak heb ik er geen last van.

_GD33486_2_3

Ook qua textuur voelt hij anders aan. Ik heb het gevoel dat mijn nagel echt sterker aanvoelt, de laag is veel harder dan de nagellak die ik meestal gebruik. Misschien is dit het zogenaamde 'gel' effect?

Het resultaat na 7 dagen is tot mijn eigen verbazing heel goed. De nagellak is redelijk intact gebleven. Hier en daar heb ik toch een aantal scheurtjes aan de randen, maar normaal gezien ziet mijn nagellak er veel erger uit na 7 dagen. Bovendien heb ik tal van complimenten gekregen op deze knotsgekke mix aan kleur!

_GD33452_2

Ik probeer mijn nagellak wel altijd zo dun mogelijk aan te brengen. Wanneer je je nagellak te dik legt, en daar nog een laag overzet, durft die na verloop van tijd wel eens te kraken.

Ook zin om deze kauwgomkleurtjes uit te testen? De kleuren die ik uitkoos waren Uptown Blue (20), Pink In The Park (21), Mint Jade (22) en Lookout Lemon (22). Je kan boven de nagellak ook een topcoat gebruiken om zo langer je nagellak langer te behouden.

Test geslaagd!

_GD33467_2

(stagiaire Oona Smet)