Calvin Klein doneert ontwerp van Raf Simons aan het Antwerpse MoMu

Gepubliceerd op 1 april 2019 door ELLE België
Calvin Klein doneert ontwerp van Raf Simons aan het Antwerpse MoMu

Het MoMu heeft er een nieuw stuk bij, en wel eentje om bij weg te dromen: een schitterende, gevederde jurk van Calvin Klein by Appointment, ontworpen door onze eigenste Raf Simons.

In 2016 werd Raf Simons aangesteld door Calvin Klein als creatief directeur van het wereldberoemde merk. Het Amerikaanse bedrijf hoopte hiermee zijn plaats op de kledingmarkt te versterken. Maar toen het label in 2018 tegenvallende resultaten vaststelde,  werd de samenwerking al snel beëindigd. Dat wil echter niet zeggen dat de designs die uit dit kortdurende project voortkwamen, niet oogverblindend waren.

Dream dress

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CALVIN KLEIN (@calvinklein) op

Omdat zijn werk bij Calvin Klein zeker niet mag vergeten worden, heeft Raf Simons nu een ontwerp uit zijn by Appointment collectie aan het MoMu gedoneerd. En daar zijn we heel blij mee, want het stuk is dan ook magnifiek. De gevederde slip dress, ooit gedragen door Oscar-winnares Julianne Moore op de rode loper, werd met de hand vervaardigd en ingekleurd. Een uniek kleed en waardevolle toevoeging aan de collectie van het Antwerpse modemuseum.

Gelukkig heeft Raf zijn eigen kledinglijn en hoeven we dus niet nog eens te treuren om het verlies van een mode-icoon.

(door stagiaire Morrigan Penninck)