7 tips & tricks voor een droomcarrière

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE Partner
7 tips & tricks voor een droomcarrière

Je eigen zaak opstarten, werk en privéleven in balans brengen, gezonder leven … Onder de naam FastForwardAmy geeft business- en gezondheidscoach Amy Vandeputte vrouwen ‘shortcuts’ naar het leven waar ze van dromen.

ELLE: Je bent business- én gezondheidscoach. Een wat ongewone combinatie ...

Amy Vandeputte: "Zakendoen heeft me altijd al geboeid. Toen ik klein was, vond ik het fijn zelfgemaakte juwelen te verkopen op het strand. Later ben ik dan ook handelsingenieur gaan studeren. Maar omdat ik als kind lang ziek ben geweest, heb ik me ook toegelegd op gezondheid. Mijn ervaring en kennis op beide vlakken combineer ik nu. De twee vullen elkaar trouwens mooi aan. Als je goed in je vel zit, is het makkelijker een leuke business op te starten."

ELLE: Wat wil je met FastForwardAmy bereiken?

AV"Lift your life luidt mijn slogan: til je leven naar een hoger niveau. Ik wil vrouwen stimuleren om voor zichzelf te kiezen. Ik probeer ook hun zelfvertrouwen te boosten, want daar begint het allemaal mee."

ELLE: Volg je zelf altijd je adviezen op?

AV: "Nee, soms slaap ik te weinig of eet ik chips met een glas wijn erbij. En soms verlies ik te snel mijn focus. Daar ben ik ook eerlijk over. Mensen appreciëren het als je authentiek bent. Het belangrijkste is dat je blijft oefenen in zorgen voor jezelf."

ELLE: Wat doe je als het even tegenzit?

AV: "Dan bel ik met mijn beste vriendin Jessica De Block. Samen met haar run ik trouwens nog een tweede zaak: Alfavrouwen, een community voor ambitieuze vrouwen."

ELLE: Hoe krijg je dat allemaal gedaan?

Business & health coach Amy Vandeputte

AV: "Dat vraag ik me ook soms af. De 80/20-regel helpt me in elk geval: 80% van de output komt voort uit 20% van de input. Het belangrijke van het onbelangrijke kunnen scheiden, dat is wat mensen succesvol maakt."

In 7 stappen naar je droomleven

1. Focus op wat je belangrijk vindt. "What makes your heart leap?" Als je iets doet wat niet bijdraagt aan je geluk, vraag je dan af waarom je het doet.

2. Wil je een zaak opstarten, blijf dan niet dromen en denken, maar zet de stap gewoon. Je leert het meest door het effectief te doen.

3. Laat je netwerk weten wat je doet. Je vrienden zullen niet per se je klanten worden, maar de vrienden van je vrienden misschien wel.

4. Als je je eigen personal brand of blog wil uitbouwen, wees dan in de eerste plaats jezelf. Lovers en haters hebben is beter dan mossel noch vis te zijn.

5. Je hoeft maar één stap verder te staan om mensen te helpen. Wie tien stappen verder is, staat al te ver van hun leefwereld.

6. Vergelijk jezelf niet met anderen. "Comparison is the thief of joy."

7. Voel je je slecht, schrijf dan op waarom je je zo voelt. De redenen zijn soms anders dan je denkt.

Download gratis de Get Confident serie van Amy om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Meer tips via fastforwardamy.com/getconfident.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met FastForwardAmy.
www.fastforwardamy.com