City Guide: Vancouver

Geüpdatet op 23 februari 2021 door Trish Nagy, Mia Sharp en Tine
City Guide: Vancouver

De ELLE Green City Guide gidst je de komende maand langs 's werelds meest duurzame steden en bundelt de favoriete eco-friendly adressen van de ELLE-redacties ter plaatse. Van zero-waste San Francisco tot sustainable Sydney met tussenstops in Vancouver en Singapore en helemaal terug naar Kopenhagen. Het leven zoals het is ... Green. Deze week: Vancouver.

De Canadese havenstad behoort nu al bij de 5 meest leefbare metropolen en wil tegen 2020‘s werelds meest groene stad worden. Een haalbare kaart, want Vancouver zit helemaal op koers met z’n energiezuinige gebouwen, duurzame stranden en kristalhelder drinkwater van de kraan.

1/

Hotels

 1. The Fairmont Waterfront

the fairmont waterfront

The Fairmont is een pionier op vlak van duurzaamheid. In het gigantische bijenhotel op het groendak huist  het grootste bijenvolkje van Vancouver. Jaarlijks oogst het hotel zo’n 90 kilo honing, het sterreningrediënt van de menukaart.

 1. The Listel Hotel

De relaxte sfeer geeft een instant thuis-gevoel en ecologisch bewustzijn is hier onderdeel van de huisstijl. Zero-waste betekent letterlijk dat niets in de vuilnisbak gaat. Iedere etage heeft een waterbar waar je je glazen designkaraf à volonté kunt bijvullen met vers gefilterd kraantjeswater.

2/

Concept Stores

 1. Front and Company

Front blijft verrassen met excentrieke, eigenzinnige etalages. De duurzame concept store is de voorloper voor mindful shopping en low impact living sinds 1993. Lang voor de klimaatopwarming een hot topic was ...

 1. Walrus

Een cosy boetiek boordevol ecologisch verantwoorde souvenirs met een hart voor Canadees design van lokale makers. Daarnaast heeft Walrus ook het volledige assortiment van het natuurlijke skincare-label Woodlot in stock.walrus

3/

Vintage Shops

 1. Turnabout

Turnabout neemt recycling bloedserieus. Niet enkel de kleding en accessoires krijgen hier een tweede leven, ook de paskamers werden thematisch ingericht met recuphout. Dit is zonder twijfel de zevende modehemel voor verzamelaars van vintage essentials met naam. Van Chanel tot Hermès en alles daartussen.

 1. Hey Jude

Zeg niet tweedehands tegen de ‘contemporary design’-selectie van Hey Jude. Alle binnenkomende stukken worden zorgvuldig gescreend en enkel de beste items krijgen een plek in de selectie van het seizoen. Daarnaast wil Hey Jude ook een platform zijn voor lokale  indielabels met duurzame insteek. 

4/

Coffee & co

 1. Lupii Café

Dit laagdrempelige community cafe gaat voluit voor zero-waste en sociaal engagement. Een team van vrijwilligers recupereert ongewenste groenten van lokale supermarkten voor een duurzame, dagverse menukaart. Voedseloverschotten gaan op hun beurt naar het goede doel. Lupii heeft geen vaste openingsuren, check de Facebookpagina voor updates.

 1. A Bread Affair

De slogan ‘Love at First Bite’ vat de passie voor brood perfect samen en is een lofzang op biologisch geteelde ingrediënten, binnen een straal van 100 kilometer van het stadscentrum geproduceerd. 

5/

Restaurants

 1. Granville Island

granville island

De overdekte food market van Granville Island verzamelt de lekkerste specialiteiten van lokale producenten. Genoeg om fijnproevers de hele dag zoet te houden. Fans van industrieel erfgoed gaan dan weer uit hun dak voor de gerestaureerde pakhuizen en de coole, urban vibe. Het low impact-beleid van Granville Island omvat o.a. een nultolerantie voor afval  - plastic verpakkingen werden al in 2014 verbannen -, diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s en slimme meters die het energieverbruik controleren.

 1. The Acorn

Plaatselijk magazine The Acorn bekroonde Westender tot ‘beste vegetarische en vegan restaurant van de stad’.  Deze publiekslieveling is duurzaam tot op het bot, met een focus op verse producten en sociale nevenprojecten. Zo krijgen lokale artiesten hier een podium via The Acorn Artist Series.the acorn

 1. Fairmont Pacific Rim (The Lobby Lounge)

Houd je van sushi maar niet van de schadelijke impact evan op het milieu? Enter The Lobby Lounge. Hier serveren ze enkel 100% Ocean-Wise gecertificeerde vissoorten, afkomstig van duurzame visvangst. 

6/

Wellness

 1. Tranquility Organic Spa

Relax to the max. Tranquility Organic Spa biedt verzorgingen à la carte en werkt uitsluitend met biologische, natuurlijke producten. Het team drijft hygiëne door tot het uiterste: het nagelsalon gebruikt enkel vijltjes van Swarovski-kristallen die minder absorberen en dus sterieler zijn dan traditionele vijltjes.  

7/

Sightseeing

 1. Sea Wall

‘s Werelds langste ononderbroken en autovrije promenade is dé plek om de uitgestrekte kustlijn te verkennen. Geniet van het uitzicht over Vancouver Bay en wandel, jog of skeeler het traject van 28 kilometer op eigen tempo.

 1. Stanley Park

De urban jungle van Stanley Park is een godsgeschenk waar geen landschapsarchitect aan te pas kwam. In 2013 bekroonde Trip Advisor het natuurlijke stadsbos tot Best Park in the World. (Sorry, Central Park, Manhattan!)

 1. Grouse Grind

Aka ‘De trap van Moeder Natuur’ is een steil bergpaadje van bijna drie kilometer naar de top van Grouse Mountain. Het natuurdomein is ook de nieuwe thuishaven van twee grizzly-beerweesjes en een roedel gepensioneerde filmwolven. Of hoe je door een stevige work-out ook je steentje bijdraagt aan de opvang van verwaarloosde dieren.