Hoe blijft je make-up de hele nacht zitten?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Isabelle
Hoe blijft je make-up de hele nacht zitten?

21u: je stapt perfect opgemaakt de deur uit voor een avondje uit. 24u: een snelle blik in de WC-spiegel vertelt je dat je meesterwerk ondertussen gereduceerd is tot een chaotische samensmelting van panda-ogen, een glanzend voorhoofd en vale lippen. Sounds familiar? Wij gingen bij Rebekka Kerschot, beauty experte en training manager bij Nyx, te rade: hoe blijft je party make-up ook de hele nacht effectief zitten?

Nyx Professionel Make-Up is een professioneel make-up merk dat betaalbare producten voor alle huidtypes en -kleuren aanbiedt. Kerschot kent het probleem van uitlopende cosmetica maar al te goed, maar beschikt gelukkig ook over de nodige expertise om die tegen te gaan. Respecteer deze zeven regels en je bent de hele nacht door een frisse verschijning: 

1. De basis is alles: ga nooit te werk op een canvas dat niet optimaal is voorbereid om make-up vast te houden -lees: reinig en hydrateer je huid grondig voor je er wat dan ook op begint te kwasten.

2. Gebruik een primer, speciaal ontwikkeld om make-up langer vast te houden. Opgelet: gebruik een product dat aangepast is aan je huidtype. Heb je een droge huid, ga dan voor een hydraterende variant, vrouwen met een vettere huid grijpen dan weer best terug naar één met matte afwerking.

3. Fond de teint breng je aan met kwast (voor meer dekking) of met de spons (voor een natuurlijker resultaat). Als je een sterk dekkende foundation nodig hebt, selecteer je best één met vloeibare, crème-achtige textuur. Dit in tegenstelling tot gepigmenteerde BB-crèmes, die een lichter resultaat geven.

4. Verzeker je er ook van dat je gekozen foundation waterproof en/of longwear is.

5. Volgende stap: je wallen wegwerken. Neem een concealer die één of twee tinten lichter is dan je foundation en breng met een sponsje aan met tikkende bewegingen.

6. Niet te vergeten: fixeer je make-up! Je kan een fixerende spray gebruiken, maar er zijn ook speciale poeders die het klusje klaren.

7. Tot slot moet je een retoucheer product in je feesttasje steken. Dat kan een mat poeder zijn, of een concealer (met de vinger en licht tikkende bewegingen aan te brengen op kleine imperfecties).

Opgelet: gebruik van elk product de juiste hoeveelheid, zeker niet te veel; een overdosis zal het geheel extra zwaar maken en dus gemakkelijker doen verschuiven. Eén pompje foundation is bijvoorbeeld al voldoende om je hele gezicht op te maken.