Met deze 5 tips ben je helemaal voorbereid op Black Friday

Geüpdatet op 24 november 2021 door Maxine Detaellenaere
Met deze 5 tips ben je helemaal voorbereid op Black Friday

Op 26 november is het weer zover, het Amerikaanse koopjesfenomeen Black Friday vindt deze vrijdag plaats. Bereid je goed voor met deze vijf tips, zodat je niet alleen de beste deals kan scoren maar ook het hoofd koel houdt en geen nutteloze items aanschaft temidden de koopjesgekte.

1. Maak vooraf een lijst met wat je nodig hebt

Wil je niet opgescheept zitten met het zesde paar zwarte pumps - die er o zo verleidelijk uitzagen met dat -50% label erbij - dan doe je er verstandig aan een lijst te maken met wat er nog in je kledingkast ontbreekt of wat aan vervanging toe is. Ruim ook deze week eens je kast op, want je zou niet de eerste zijn - ondergetekende is guilty as charged - die een week nadien plots een vergeten gewaand kledingstuk opduikelt dat een exacte kopie blijkt van je recentste aankoop.

2. Zorg dat je een account hebt bij je favoriete webshops

Maak nu een account aan bij de webshops van je favoriete merken. Zo ben je er zeker van dat je nieuwsbrieven met extra kortingen ontvangt. Hou zeker ook de social media van je lievelingslabels in de gaten, ook daar verschijnen soms interessante kortingscodes.

3. Denk ook aan elektronica

Black Friday is niet alleen interessant om je kledingkast te spijzen, ook bij heel wat elektronicawinkels kan je komende vrijdag gouden zaken doen. Heb je dringend een nieuwe smartphone nodig of heeft je blender de geest gegeven na tig green smoothies? Dan is het nu het ideale moment om je een nieuw exemplaar aan te schaffen.

black friday tips
Unsplash

4. Laat je niet misleiden

Deze koopjesvrijdag is uiteraard übercommercieel en sommige bedrijven durven enkele dagen op voorhand de prijs van een item de hoogte in te jagen om dan de dag zelf een vette korting te kunnen geven. Kijk dus vooraf naar de items op je wishlist en laat je niet in de luren leggen.

5. Koop nu al je kerstcadeaus

Black Friday niet alleen interessant voor cadeautjes aan jezelf, het is ook een uitgelezen moment om je kerstgeschenkjes in te slaan. Een smartwatch voor je vader aan - 30% of je besties lievelingsparfum aan de helft van de prijs... je bespaart er heel wat zuurverdiende euro's mee.

LEES OOK:  Daarom is Black Friday eigenlijk een zwarte vrijdag