GETEST: Derma Perfect Pro Precision van Calor

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Derma Perfect Pro Precision van Calor

 

getetscalor

Haarvrij tegen de zomer? ELLE.be ging ongewenst haar te lijf met het lichtflitsapparaat van Calor. Flits!

Wat als je het scheermesje nooit meer boven hoefde te halen, de epilator werkloos in het badkamerkastje zou kunnen blijven liggen en de pijnlijke bezoekjes aan de waxeuse tot het verleden behoorden? Wij zouden ervoor tekenen want, eerlijk is eerlijk, in het seizoen dat de temperaturen en de zomen zakken, durven we al eens slordig omspringen met het ontharingsritueel. Noem het vergeetachtigheid of gemakzucht, feit is dat onze benen afgelopen weekend duidelijk niet klaar waren om die eerste zonnestralen open en bloot te ontmoeten.

Omdat we lange termijndenkers zijn, en we ons tijdens de hoogdagen van de zomer geen zorgen willen maken over harige benen en oksels, lijkt de tijd rijp om aan de slag te gaan met het Derma Perfect Pro Precision toestel van Calor. Dit futuristisch uitziende geweer maakt gebruik van lichtflitstechnologie om haarzakjes te vernietigen waardoor er na verloop van tijd geen nieuwe haartjes kunnen groeien. Permanent haarvrij en dat zonder een beroep op de dure toestellen en expertise van schoonheidsspecialistes te doen.

Ik duik de badkamer in voor een eerste sessie met mijn nieuwe toestel. Voor ik het scheermesje voorgoed de prullenbak in gooi, scheer ik beide benen glad. Het is belangrijk dat de haartjes niet langer van 3 millimeter lang zijn wanneer je voor het eerst gaat flitsen. Daarna schakel ik het apparaat in en zet ik de flitssterkte op de juiste intensiteit voor mijn huidtype. (de machine werkt niet op donkere huidjes en op hele bleke haren) Het apparaat zoemt vrij luid en is klaar om aan de slag te gaan. Ik richt de kop van het toestel op een stukje gladde huid, wacht even, halen de trekker over en flits!, de eerste flits is een feit. Ik voel een tinteling op mijn huid die zeker niet pijnlijk maar hoogstens onaangenaam is. Sluit tijdens het ‘schieten’ zeker de ogen gesloten want de flits is bijzonder fel. Dankzij het opzetstuk met roller volgt de machine makkelijk de vorm van mijn benen en sla ik geen stukje huid over. Hoewel ik er tegenop zag op mijn volledige benen te behandelen, gaat het flitsen al bij al snel vooruit. Dan zijn de oksels aan de beurt. Hier is de huid duidelijk gevoeliger en zijn de flitsen beter voelbaar maar echt pijnlijk is de behandeling alweer niet te noemen. Tien minuten later ben ik ook klaar met deze zones.

Over twee weken, mag ik aan een tweede sessie beginnen en binnen twee maanden zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn. Haarvrij tegen de zomer? We houden je op de hoogte!

Derma Perfect Pro Precision van Calor - € 320,00
Derma Perfect Pro Precision van Calor - € 320,00

POSITIEF:

- makkelijk in gebruik
- pijnloos
- geen enkele zone wordt vergeten

NEGATIEF:

- werkt niet bij alle huidtypes
- het toestel is niet goedkoop
- oppassen voor de ogen
- het toestel maakt lawaai