4 verrassende weetjes over kussen

Geüpdatet op 7 augustus 2013 door Christin Ho
4 verrassende weetjes over kussen

weetjes zoenen

Foto: Sisley

Zoenen is leuk, gezond en vooral: een basisbehoefte. Maar wat maken lieve kusjes en sensuele zoenen in ons los? De Amerikaanse Marie Claire vroeg het aan kusexperte Sheril Kirsenbaum.

1 De pupillen verwijden tijdens een gepassioneerde kus.
Zoenen zet het hele zenuwstelsel op zijn kop. De bloeddruk stijgt, de ademhaling versnelt én de pupillen worden groter. De ogen worden dus gevoeliger met als gevolg dat we ze sluiten om te kunnen genieten van het moment.

2 Gedurende het tongzoenen wordt testosteron doorgegeven via het speeksel.
Kussen is een natuurlijke libidobooster en belooft je meer zin in seks.

3 Kussen is niet alleen opwindend en spannend, maar levert ook genetische informatie op over de ander.
Slechte kusser? Bye bye relatie! 59% van de mannen en 66% van de vrouwen hebben hun partner gedumpt omwille van een slechte kus – en blijkt dat een onaangename lichaamsgeur de dieperliggende oorzaak is van een breuk. De natuurlijke lichaamsgeur van de man onthult zijn reproductieve status of zijn DNA. Op genenniveau betekent dit dat vrouwen een voorkeur hebben voor mannen met een gevarieerd immuunsysteem. Hoe gevarieerder, hoe sterker de afweer tegen ziektes en hoe aantrekkelijker de lichaamsgeur is van de man.

4 De adem van een vrouw onthult meer over haar reproductieve status.
Wanneer een vrouw menstrueert, stijgt het aantal bacteriën in haar mond wat een slechte adem veroorzaakt. In onze tijden een afknapper, maar in het verleden werden mannen hier opgewonden van - pardon? - omdat het nageslacht was verzekerd.