Waarom je een natuurlijke deodorant moet proberen

Geüpdatet op 12 november 2018 door Laure Vandendaele
Waarom je een natuurlijke deodorant moet proberen

Natuurlijke deodorant maakt al geruime tijd komaf met het geitewollensokken imago. Je vindt ze steeds vaker in hippe webshops en concept stores en die hard-fans zien het aanbrengen als een 'luxueus ritueel.'

Natuurlijke deodorant is aan een opmars bezig en daar is Anne Poelmans, eigenaar van de webshop Biotylab, zeer blij mee. "Spuitbussen zijn schadelijk voor het milieu en de formules van traditionele deodorants zijn gevaarlijk voor de mens. De aluminiumzouten komen via de huid van de oksel in ons lichaam terecht en kunnen mutaties veroorzaken die later tot borstkanker leiden. Zelf stapte ik jaren geleden over op een natuurlijke variant." In tegenstelling tot een gewone deo zal een natuurlijke versie de zweetklieren niet afsluiten om te verhinderen dat vocht en bacteriën vrijkomen, maar wel geuren neutraliseren met bijvoorbeeld lavendel en vocht absorberen door middel van klei. Aanbrengen gebeurt met een vinger of spateltje. "Je spuit niet meer, maar smeert de crème klei of het deopoeder nu zelf onder je oksel. Dat is in het begin misschien even wennen maar het voelt voor mij  intussen als een luxueus ritueel."

Tip: Ben je van plan om over te stappen op een natuurlijke deo? Gebruik dan eerst een ontgiftend masker op basis van klei om alle chemicaliën en aluminium uit je lichaam te krijgen.

 

natuurlijke deodorant girl smells detox mask
Underarm Detox Mask van Girl Smells, € 45,00. Verkrijgbaar bij blos-shop.com

Shopping

biotylab.com