Matte about you: zo draag je matte lippenstift

Gepubliceerd op 8 november 2018 door Laure Vandendaele
Matte about you: zo draag je matte lippenstift

Helemaal on-trend en verleidelijk, zo'n matte lippenstift. Maar hoe begin je er zelf aan? Met deze tips zet je eventuele beautyblunders schaakmat.

"Matte lippen zijn een duidelijke trend, zowel op de catwalk als op Instagram", zegt Patricia Godart, make-upartiest bij Bobbi Brown. "Iedereen kan een matte lippenstift dragen, de enige voorwaarde is dat je lippen niet te droog zijn. Heb je toch last van droge of gebarsten lippen? Gebruik dan eerst een hydraterende lippenbalsem of kies voor een matte lippenstift met een voedende formule op basis van essentiële oliën zoals onze nieuwe Luxe Matte Lipstick.

Let wel op dat je vooraf geen lippenbalsem gebruikt die te sterk glanst - dat doet het matte effect van je lippenstift immers teniet. De Instant Confidence Stick van Bobbi Brown wordt normaal gezien gebruikt om fijne lijntjes te camoufleren maar is ook de perfecte basis voor een mat lippenproduct. Tot slot: gebruik nadat je je lippen hebt gestift een lippenpotlood in dezelfde kleur om de vorm van je mond extra te definiëren."

Shopping