Getest: de goedkope concealer versus de dure concealer

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Getest: de goedkope concealer versus de dure concealer

opening

Iedereen kent ze wel: die grauwe wallen onder je ogen. Ze verraden spijtig genoeg het aantal uren dat je 's nachts hebt geslapen en ze moeten dus bewerkt worden opdat je er fris en gezond uitziet! Maar welke concealer is er nu beter? Is het de moeite waard om te investeren in een duur product of is de goedkopere versie evenwaardig of beter?

De twee concealers die ik ga uittesten zijn de Radiant Youth Corrector Pen van Yves Rocher en de Touche Éclat - 'Wild Edition' (de luipaardprint!) van Yves Saint Laurent. Beide concealers bestaan in verschillende huidtinten. Degene die ik vandaag gebruik is de beige pen van Yves Rocher en de Ivoire Lumiere (n°2) van YSL. De stift van Yves Rocher bevat glansdeeltjes die vooral werkzaam zouden zijn bij oudere dames, maar beide producten beloven een stralende teint en een jeugdigde, frisse look!

Maar ik moet iets bekennen: ik gebruik de touche éclat van YSL dagelijks. Als ik recensies op het wereld wijde web lees, mag ik geloven dat dit de beste concealer op de markt is. Bovendien kan je de YSL ook als highlighter gebruiken: door een beetje product aan te brengen op je jukbeenderen accentuur je je blik.

Maar is de Touche Éclat wel degelijk de beste? Ik ben er best wel tevreden over maar ik ben toch benieuwd of er nog een betere concealer bestaat. Uiteraard blijf ik wel objectief tijdens de test!

concealers
Radiant Youth Corrector Pen (Yves Rocher) € 24,50 / Touche Éclat 'Wild Edition' (YSL): € 37,50

Eerst een foto van mezelf zonder concealer:

zonderconcealer
zonder concealer

Ik breng mijn concealer altijd in puntjes aan onder de ogen. Vervolgens verspreid ik de concealer al deppend met de vinger. Bij het aanbrengen van de Yves Rocher concealer merk ik dat deze niet zo goed uitsmeert. Op het eerste zicht is hij ook niet dekkend genoeg, dus breng ik nog wat meer product aan. Op het andere ooglid breng ik de YSL Touche Éclat aan en dat gaat veel vlotter. Hij smeert lekker open en het resultaat is behoorlijk dekkend.

Het resultaat? Ik vind de Yves Rocher pen (links) een beetje teleurstellend, in tegenstelling tot wat hij belooft. Uiteraard wordt hij vooral aangeraden voor oudere dames, maar mijn grijze wallen zijn niet echt verminderd. De pen van YSL daarentegen werkt - naar mijn bescheiden mening - beter en komt zijn belofte na.

compositie
links: Radiant Youth Corrector Pen - Beige / rechts: Touche Éclat - Ivoire Lumière

Conclusie: de Touche Éclat werkt voor mij het beste van de twee. Al moet je wel weten dat een concealer ook op je dagcrème reageert en dat het dus ook kan zijn dat de concealer van YSL beter werkt omwille de structuur van mijn dagverzorging. Aarzel dus niet om zelf de concealers uit te testen om er achter te komen voor welke er het beste voor jou werkt!

* Radiant Youth Corrector Pen van Yves Rocher: € 24,50 - te koop bij YVes Rocher

* Touche Éclat 'Wild Edition' van YSL: € 37,50 - te koop in de parfumerie

ogen na concealer_schaduw
links: Touche Éclat (YSL) / rechts: Radiant Youth Corrector Pen (Yves Rocher)
(Stagiaire Oona Smet)