Zien: De opvallendste rode loperlooks op de AMA’s 2019

Gepubliceerd op 25 november 2019 door Maxine Detaellenaere
Zien: De opvallendste rode loperlooks op de AMA’s 2019

De American Music Awards zijn niet alleen de muzikale hoogmis van het jaar, maar ook de rode loper is telkens een lust voor het oog. Een overzicht van de meest oogverblindende outfits.

The winner takes it all

Grote winnares van de avond was net zoals vorige jaar popster Taylor Swift. De zangeres ging niet alleen met het beeldje voor 'artiest van het jaar' en 'artiest van het decennium' aan de haal, maar ook met drie andere prijzen. Dat brengt haar totaal op 28, waarmee ze vorig recordhouder Michael Jackson vlotjes van de troon stoot. In aanloop naar het glamoureuze event was het nochtans nog onzeker of Swift überhaupt zou aanwezig zijn tijdens de uitreiking, wegens een aanslepend dispuut met haar vroegere manager Scooter Braun.

Skip the shirt

Trend van het moment was het 'vergeten een hemd aan te trekken'. Zowel gastvrouw Ciara, Tyra Banks, Kelsea Ballerini en Shawn Mendez dartelden shirtless - en in sommige gevallen ook behaloos - de rode loper op. Daarnaast spotten we opvallend veel opmerkelijke hoofddeksels. Billie Eilish dook op in een imkerhoed, Patrick Starrr koos voor een glinsterend goudkleurig geval - passend bij zijn al even extravagante jumpsuit met schoudervullingen waar menig jaren tachtig stock broker hebberig zou van worden. Billy Porter en Christina Aguilera verschenen dan weer van kop tot teen in maagdelijk wit, en dat mag je letterlijk nemen, want ook hun haaraccessoires waren matchy-matchy.

Dit waren de meest in het oog springende looks van de avond: