Lady Gaga steelt de spotlights in A star is born

Geüpdatet op 17 september 2018 door Claire
Lady Gaga steelt de spotlights in A star is born

Met A star is born heeft Bradley Cooper niet alleen een eerste topfilm als regisseur afgeleverd, Lady Gaga bewijst er bovendien in dat ze een sterk staaltje acteerwerk kan neerzetten. Er wordt zelfs al gefluisterd over een Oscar!

Het had niet veel gescheeld of de cast van deze film had er helemaal anders uitgezien. De derde remake van A star is born – die voor het eerst uitkwam in 1937, vervolgens in 1954 met Judy Garland en nog eens als rock musical (wat dat ook mag betekenen...) met Barbara Streisand in 1976 – zou eerst geregisseerd worden door Clint Eastwood met Beyonce in de hoofdrol. Tot Bey zwanger werd van Blue Ivy en de film telkens weer werd uitgesteld, terwijl voor de mannelijke hoofdrol heel wat sterren de revue passeerden. Die hoofdrol ging uiteindelijk niet naar Leonardo De Caprio, maar wel naar Bradley Cooper, die besloot om de prent ook maar meteen te regisseren. Beyonce werd vervangen door Lady Gaga en het feest kon eindelijk beginnen.

Cooper speelt Jackson Maine, een iets te dorstige country zanger die de jonge Ally (Lady Gaga) tegen het lijf loopt. Ally steelt zijn hart, en in ruil geeft hij haar een podium, zodat de wereld kan kennismaken met haar songs. Die werden trouwens onder andere geschreven door Lukas, de zoon van Willie Nelson, die in de film te zien is samen met zijn groep Promise of the Real als de liveband van Jackson Maine. Terwijl de carrière van Maine zachtjesaan richting afgrond rolt – maar zijn drankverslaving stevig standhoudt – begint de ster van Ally steeds harder te schitteren. Niet dat dit ons kan verbazen. Want baby, she was born this way.

 

A star is born, vanaf 3 oktober in de bioscoop.