Girlcrush: Natalie Dormer trekt down under in Picnic at Hanging Rock

Geüpdatet op 17 september 2018 door Claire
Girlcrush: Natalie Dormer trekt down under in Picnic at Hanging Rock

Wie ooit The Tudors zag, is hem vast nog niet vergeten: de deinende boezem van de immer wulpse Anne Boleyn, de tweede vrouw van Jonathan Rhys-Meyers' Henry VIII, gespeeld door de Britse actrice Natalie Dormer.

Ook in Game of Thrones zorgt haar verleidelijke, scheve lachje en indringende blik ervoor dat ze uiteindelijk op de troon belandt. (Haar strategisch ingestelde moeder zat er ook voor iets tussen, maar onderschat toch die koninklijke boezem en lange gouden lokken van Dormer niet.) Maar wie dacht dat de mooie Natalie zich enkel laat typecasten als gewillige deerne met machtsambities, heeft duidelijk de rest van haar oeuvre nog niet bekeken.

Meteen nadat ze afstudeerde aan de Londense Webber Douglas Academy of Dramatic Art, had Natalie haar eerste filmrol beet als Victoria in Casanova. Regisseur Lasse Halström was zelfs zo onder de indruk van haar auditie dat hij haar rol uitbreidde voor het filmen begon. Vervolgens hees ze zich in het korset voor The Tudors en na een paar kleinere projecten stapte ze over naar het theater, waar ze nog altijd regelmatig naar terugkeert. Met The Hunger Games: Mockingjay toonde ze zich van haar stoere kant als de half kaalgeschoren Cressida, een onverschrokken filmmaakster die Katniss overal volgt om de opstand rauw in beeld te brengen. En in The Forest gaat ze samen met Taylor Kinney (de voormalige toekomstige mijnheer Lady Gaga) op zoek naar haar tweelingszus, die laatst gezien werd bij Aokigahara, het beruchte Japanse zelfmoordbos.

 

1/

 

Maar de drang om toch weer zo'n Victoriaanse jurk met ruisende rokken aan te trekken, bleek te groot, en momenteel is ze te zien in de zesdelige miniserie Picnic at Hanging Rock, een remake van de bezwerende Australische klassieker uit 1975, gebaseerd op het boek van Joan Lindsay over hoe vier meisjes spoorloos verdwijnen tijdens een picknick bij Hanging Rock in het Australische Victoria op Valentijnsdag 1900.

 

natalie dormer picnic at hanging rock

 

Verder toont ze opnieuw haar ranke boezem in In Darkness, een film die ze samen met haar liefste Anthony Byrne – ze ontmoetten elkaar in 2007 tijdens de opnames van The Tudors en zijn al sinds 2011 verloofd – schreef en waarin zij de hoofdrol speelt. Bij de release van de film was er best wat gedoe over de seksscenes, en werd gesuggereerd dat Dormer wel héél weinig problemen heeft om haar kleren uit te trekken. “Seks maakt deel uit van het leven, en daardoor ook van kunst”, zei ze daar een aantal jaren geleden over in een Britse krant. “Dus als je een realiteit wil nabootsen, komt er meestal ook seks in.” Benieuwd of ze in Victoriaans Australië haar kleren aanhoudt.

 

 

Picnic at Hanging Rock kan je vanaf 18 september integraal bekijken op lumiereseries.com.