Dit zijn de mooiste trends voor een zomerse bruiloft

Geüpdatet op 14 mei 2019 door Lore Ginneberge
Dit zijn de mooiste trends voor een zomerse bruiloft

Vindt jouw Grote Dag plaats deze zomer? Misschien is alles al tot in de puntjes gepland, maar voor de uitstellers zetten wij de trends voor een zomerse bruiloft nog even op een rijtje.

Lange dagen, hoge temperaturen en een zwoele sfeer maken de zomer het klassieke trouwseizoen. Ideaal voor een trouwfeest in open lucht met een lichte jurk. Voor de zomer van 2019 zien we een aantal nieuwe trends opduiken die breken met tradities. Dit zijn de allermooiste:

1/

Grootse jurk, kleine prijs

Bruidsjurken hoeven niet langer een fortuin te kosten. Tegenwoordig lanceren heel wat ketens capsulecollecties met betaalbare trouwjurken, die net zo mooi zijn als de duurdere varianten. Het besef dat je die sprookjesjurk slechts één maal draagt, geeft vaak de doorslag, want we zijn met z'n allen bewuster gaan nadenken over hoe en wat we kopen. Bovendien kan het echtpaar dit geld spenderen aan een luxueuzere honeymoon.

bruiloft zomer 2019 budget jurkenASOS Edition, €207,99 / Needle & Thread, €368,20 / & Other Stories, €179

2/

Botanische bruiloft

zomerse bruiloft 2019 bloemen planten

Planten zijn populairder dan ooit. Wanneer je buiten trouwt, is een altaar vol groen een moderne optie. Binnen zijn plantenterrariums  op tafel een leuke eyecatcher. Ook aan het plafond hangen tegenwoordig planten. Zo krijg je een sprookjesachtig buitengevoel, zelfs wanneer de temperaturen niet mee zitten.

bruidsboeket bloemen veldbloemen

Voor de bloemen geldt: hoe wilder, hoe beter. De populariteit van veldbloemen trekt zich door in bruidsboeketten, denk veel kleuren en grassen door elkaar. Ook in het haar van de bruid en bruidsmeisjes kunnen bloemenkransjes weer helemaal. 

3/

Grootse afterparty’s

De afterparty - ooit een verplicht nummertje met een saaie DJ en 'Les Lacs du Connemara' -  neemt steeds een prominentere plaats in op huwelijksfeesten. Celebs als Chiara Ferragni en Meghan Markle kozen bijvoorbeeld beiden voor een stevig feestje na de plechtigheden. Dit kan eventueel op een aparte locatie en ook een aangepaste jurk is geen overbodige luxe. Kies voor een exemplaar dat genoeg bewegingsvrijheid geeft voor je dance moves, want ook op de dansvloer ben jij dé ster van de avond.

4/

Foodstand in thema

tapas trouwfeest buffet zomer

Bruidjes kiezen steeds vaker voor een zeer specifiek thema en trekken dit door tot in de kleinste details. Geen sprake dus van het klassieke menu met dessertbuffet. Denk eerder aan tapas voor een Zuiders geïnspireerde bruiloft of zelfs chique hamburgertjes voor Western vibes. Ook donuts blijven zeer populair als dessert, je kan je helemaal laten gaan met gepersonaliseerd glazuur en toppings.

5/

Taart met fruit & bloemen

Wie kiest voor een echte bruidstaart, doet dit anno 2019 met veel vers fruit en eetbare bloemen. Dit past bij de trend om gezond(er) te eten, want de taart zelf hoeft dankzij de versieringen geen zware laag crème. Het resultaat is prachtig en de smaak verrukkelijk.

zomerse bruiloft 2019 wedding taart

Bekijk ook ons ELLE Pinterestbord Weddingbells.