10 hilarische meme accounts om de modeweken beter te begrijpen

Geüpdatet op 3 september 2018 door Isabelle
10 hilarische meme accounts om de modeweken beter te begrijpen

Snap jij ook niets van die eindeloze reeks shows en gekke looks? Je bent heus de enige niet! Deze meme accounts proberen je aan de hand van humor uit te leggen wat je vooral wel en juist niet moet onthouden.

Memes, oftwel goedkoop ogende knip- en plakplaatjes, vaak voorzien van de nodige humor en vuilbekkerij, doen het bijzonder goed op Instagram én in modeland. Meme makers werden het voorbije seizoen uit de anonimiteit gesleurd en tot heuse influencers gebombardeerd. Gucci baseerde haar accessoirecampagne vorige lente zelfs volledig op het werk van online creatievelingen en Elliot Tebele, het brein achter @fuckjerry, mocht zelfs zijn ding doen op de catwalk bij Ermenegildo Zegna. Lang verhaal kort: memes zijn helemaal hot, bezorgen je instant een glimlach en maken je fashion week feed net dat tikkeltje plezanter:

1/

@diet_prada

Het meest sappige account in de fashion jungle. Diet Prada ontmaskert copycats sinds 2014 en is daarbij niet bang namen te noemen. Virgil Abloh en Stefano Gabbana zijn géén fan, Naomi Campbell en de overige 652K volgers vinden het wel leuk. Tony Liu en Lindsey Shuyler, het duo achter dit heldhaftig account, werd ondertussen uit de anonimiteit gesleurd, maar dat belet hen niet lekker verder met de vinger te blijven wijzen.

@siduations

Onder het motto “mode is voor iedereen” plukt @siduations, een veertigjarige PR op vervroegd pensioen, modellen van de catwalk om ze in lekker banale situatie’s te plaatsen. Belachelijk alledaags, heerlijk leuk.

@itsmaysmemes

Meesurfend op de trend van gigantisch oversized jassen, runt de 16-jarige May uit Hawaï @itsmaysmemes, een account waarop beroemde looks buiten proporties worden geblazen of juist gekrompen –opblazen vindt ze naar eigen zeggen het leukst. Bizar fascinerend.

2/

@freddiemade

Copy. Paste. Gieren. Brullen. @Freddiemade is het geesteskind van Freddie Smithson, een Photoshop freak die niets liever doet dan beroemde hoofden van hun lijf croppen en op andere, meer high fashion lichamen te plakken. De Queen, Meryl Streep en North West zijn vaste gasten. Probeer je lach in te houden!

@artlexachung 

Zonder twijfel het allermooiste account: de zusjes Maria en Beatriz Valodin hebben maar één doel voor ogen en dat is het zoeken naar klassieke kunstwerken die op Alexa Chung lijken. Raar maar waar: het zijn er heel wat! Fascinerend, en benieuwd of het met andere stijliconen ook zou lukken.

@celestebarber

Komiek Celeste Barber maakt er een erezaak de meest ingewikkelde modellenposes na te bootsen met meestal compleet mislukt, maar soms ook verrassend cool resultaat. Een goede portie luchtigheid omdat je jezelf (en de heersende schoonheidsidealen) nooit te serieus moet nemen, ook niet tijdens fashion week…

3/

@youvegotnomale

De memes van Sebastien Tribbie zijn crimineel grappig en grofgebekt en die combinatie slaat aan bij Gucci. Het Italiaanse modehuis vroeg hem bij wijze van campagne één van zijn befaamde “starter packs” te maken voor een job in haar atelier. Een geslaagde samenwerking, meer van dat!

@Gryffindior 

Attentie Potterheads! Het geniale @Gryffindior steekt Harry, Ron, Hermione en de rest van de Harry Potter cast van top tot teen in Dior, MiuMiu en andere dreuzellabels. Kunnen we uren naar blijven staren...

@Crispino21 

Nog zo'n absurde geest. @Crispino ziet het leven -en dan vooral dat van The Queen en Anna Wintour- door een bizarre bril en dat levert meer dan één grappig plaatje op. Benieuwd of de Vogue redactrice ook zelf al die accounts bijhoudt?!