GETEST: Supermud van Glamglow

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: Supermud van Glamglow

glamglowgetest Kan je huid een opkikkertje gebruiken? Trakteer je velletje dan op een midweek maskertje. Wij testten sterrenfavoriet Supermud van Glamglow.

Net zoals je een boek nooit om de cover mag beoordelen, is het verkeerd om bij een beautyproduct op de verpakking af te gaan. Maar het moet gezegd: de nieuwe Supermud van Glamglow zit net als voorganger Youthmud in een mooi, glamoureus doosje.

Het Youthmud viel begin dit jaar trouwens nog in de prijzen en sleepte de ELLE Beauty Award in de categorie ‘beste masker’ in de wacht. Sterren zoals Natalie Portman, Jennifer Aniston en Miley Cyrus zweren bij het zwarte goedje, benieuwd of wij even enthousiast zijn.

Het Supermud is een dikke, donkere brij met daarin echte stukjes eucalyptusblad. Alarm! Eucalyptus staat immers op onze heilige lijst met ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Nadere inspectie leert ons dat de Supermud verder ook te mijden ingrediënten zoals sodium hydrexide, benzyl alcohol en pepermunt bevat. De aanwezigheid van deze producten betekent echter niet dat de Supermud schadelijk voor elk huidtype is, maar enige voorzichtigheid is geboden. Hoewel de bijsluiter garandeert dat de Supermud zo goed als dagelijks gebruikt kan worden, houden wij het gezien de samenstelling op maximum één keer per week en dan enkel wanneer de huid zich in goede conditie bevindt.

Breng een laagje Supermud aan op een gereinigd gezicht. Dit kan met je vingers of met een platte foundationborstel als je zeker niet te veel wil smeren. Vermijd oogcontouren en lippen. Een paar seconden nadat de Supermud met de huid in contact komt, ervaar je een fris en tintelent, niet onaangenaam gevoel. Het masker mag tot maximum twintig minuten op het gezicht blijven. Ik laat de modder drogen totdat die lichter van kleur wordt.

glammudmasker

Het is niet eenvoudig om de verharde modder van mijn gezicht te spoelen. Eerst week ik het masker los met lauw water (gebruik nooit té koud of té heet water op je gezicht), daarna poets ik mijn gezicht schoon met een vochtig handdoekje.

Het is even schrikken wanneer ik mijn spiegelbeeld zie. Op mijn voorhoofd en wangen zitten rode vlekken die erop wijzen dat ik de Supermud iets te lang op mijn gezicht liet zitten. Poriën op mijn neus zijn opvallend zuiver al verdwijnt het opvallende optische effect na enkele uren. De roodheid trekt gelukkig ook weg en ik hydrateer mijn intussen trekkerige huid met een kalmerende crème.

Conclusie: fijn masker met mooie resultaten wanneer goed gebruikt. Volgende keren gebruik ik het masker enkel op de T-zone voor optimaal effect.

GlamGlow_30ml_SUPERMUD_VERYGORG_JAR_HEROE

 

GlamGlow_30ml_SUPERMUD_VERYGORGSuper-Mud Clearing Treatment -  49,95 € (30 ml) - verkrijgbaar bij ICI Paris XL