Shopping: steel de stijl van deze seventies iconen

Gepubliceerd op 30 augustus 2018 door ELLE België
Shopping: steel de stijl van deze seventies iconen

Een nieuw seizoen, een nieuwe revival? Deze herfst is de jaren '70-stijl weer helemaal terug.

Hallo velours broeken, leren minirokjes en volumineuze pony's: the seventies are back. Dit waren gouden tijden voor mode iconen als Jane Fonda, Catherine Deneuve en Bianca Jagger. Wie dit tijdperk niet heeft meegemaakt, kan maar best inspiratie zoeken bij deze sterren. Wij lijsten hun mooiste looks voor je op en vonden hedendaagse alternatieven.

#1 Jane Fonda

Deze Amerikaanse actrice ziet er vandaag nog steeds uit om door een ringetje te halen. In de jaren zeventig was ze al een fashion icoon, zowel op het grote doek als in het echte leven.

 

 

#2 Olivia Newton John

Denk je Olivia Newton John, dan denk je Grease. Maar nog voor deze film in de zalen kwam, stond Olivia al bekend om haar trendy outfits.

 

#3 Farrah Fawcett

Deze blondine speelde in de serie Charlie's Angels, waar binnenkort alweer een vervolg op komt, Deze serie was immens populair in de jaren zeventig, mede dankzij de looks van Farrah. Vooral Fawcetts haar, bekend als de 'Farrah Flick', werd massaal gekopieerd.

#4 Jaclyn Smith

Ook Jaclyn Smith was één van de originele Charlie's Angels. De brunette bleef een stuk langer in de serie, waar ze de rol van Kelly vertolkte. Smith droeg meer gedurfde outfits dan haar collega Farrah.

#5 Bianca Jagger

Deze socialite kwam nooit buiten zonder verrassende outfit, of ze nu ging winkelen of feesten in Studio 54. Bianca was grote fan van strakke kostuums, zo erg dat ze er zelfs in trouwde met Mick Jagger.

 

#6 Catherine Deneuve

Alweer een actrice, deze keer van Franse origine. Maar Catherine was veel meer dan dat, naast muze van Yves Saint Laurent,was ze ook het gezicht van het iconische parfum Chanel No. 5. Haar stijl is klassiek Frans met een seventies-sausje.

#7. Jane Seymour

De meest uitdagende outfits komen ongetwijfeld van actrice Jane Seymour. Eens ze bekend werd dankzij haar rol als Bondgirl in Live and Let Die, bleven ook haar looks niet onopgemerkt. Denk ultrakorte rokjes en héél veel juwelen.

 

Wil je een authentieke seventies look? Ontdek hier de beste vintage shops in Brussel.

(Stagiaire Lore Ginneberge)