MTV VMA 2018: opvallende kledingkeuzes en politieke statements

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 door Maxine Detaellenaere
MTV VMA 2018: opvallende kledingkeuzes en politieke statements

Vannacht vonden de MTVA VMA-awards plaats en naast spectaculaire optredens zagen we ook excentrieke outfits en politieke boodschappen...

Girl power

Cardi B, die vorige maand beviel van haar eerste kindje, mocht naar huis met het grootste aantal beeldjes, van haar 10 nominaties wist ze er 3 te verzilveren, waaronder de Artist to watch-award. Ook Camila Cabello viel meermaals in de prijzen en ging lopen met de award voor beste video en artiest van het jaar. Jennifer Lopez werd dan weer gehuldigd voor haar gehele carrière en nam zichtbaar ontroerd de Michael Jackson Video Vanguard award in ontvangst.

Boodschap voor Trump

De huidige Amerikaanse president wordt wel vaker op de korrel genomen tijdens de laatste grote awardshows en dat was ook dit keer niet anders. Rapper Logic liet tijdens zijn optreden met Ryan Tedder van OneRepublic migrantenkinderen op het podium op de tonen van het lied 'One Day'. De kinderen droegen een t-shirt met daarop 'We are all human beings', verwijzend naar de controverse rond het opsluiten van migrantenkinderen. Zelf verscheen Logic in een shirt met als slogan 'F*ck the wall', als kritiek op Trumps plannen om een muur te bouwen op de grens met Mexico.

Queen of soul

Het overlijden van Aretha Franklin vorige week liet een diepe indruk na op de muziekwereld. Ze werd dan ook geëerd tijdens de MTV VMA's met een tribuut door popicoon Madonna, al viel dat niet bij iedereen in de smaak. Volgens sommigen ging het eerbetoon vooral over Madonna zelf in plaats van de legendarische soulzangeres.

Opvallende rode loperoutfits:

Op de rode loper zagen we heel wat opmerkelijke outfits en dat om verschillende redenen. Sommigen zagen er uit om door een ringetje te halen, anderen vielen dan weer op door hun gebrek aan smaak - we're looking at you Amber Rose. Oordeel vooral zelf...

Krijg je maar niet genoeg van rode lopers? Bekijk dan ook 'Dit zijn alle rode loperlooks op het Met Gala' en 'CDFA-awards: de mooiste rode loperlooks'.