Dit zijn de lelijkste zomertrends (waar we stiekem dol op zijn)

Geüpdatet op 23 augustus 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de lelijkste zomertrends (waar we stiekem dol op zijn)

Voor wie de laatste tijd onder een steen heeft geleefd: lelijk is momenteel all the rage in de modewereld. Waar enkele jaren geleden mensen nog gruwelden bij het zien van orthopedische sandalen en spannende fietsbroekjes worden influencers en fashionable celebs nu gespot in de meest euh, aparte looks.

Hoe komt het nu dat lelijk zo prominent is op social media en in het straatbeeld? Bij deze vraag moeten we onmiddellijk de kanttekening maken dat lelijkheid natuurlijk erg subjectief is. Waar ondergetekende spontane rillingen krijgen van chunky sneakers, vinden anderen dit opvallende schoeisel misschien wel oprecht mooi. Soit, het blijft een feit dat vandaag heel wat trends door het gros van de mensen als esthetische catastrofes worden beschouwd. Waarom zien we dan de it-girls van deze wereld rondhuppelen in tie-dye printjes of cargo broeken?

De grote oorzaak voor de populariteit van ugly fashion zou te vinden zijn bij - je raadt het nooit - social media. Influencers moeten namelijk steeds extremer uit de hoek komen om origineel en edgy te zijn, waardoor meer en meer naar kledij en accessoires wordt gegrepen die traditioneel als lelijk, goedkoop of vulgair worden beschouwd. Nu moeten we toch - schoorvoetend - toegeven dat sommige van deze trends toch wel een beetje ons hart hebben veroverd... Dit zijn volgens onze bescheiden mening de lelijkste - leuke - trends van deze zomer:

Lelijkste zomertrends van 2019

1. Orthopedische sandalen

Orthopedische sandalen gedragen met witte sokken, dé absolute mode faux-pas, schopt het nu zelfs tot de schoencollectie bij iconische modehuizen als Chanel.

Pint Embed Link

2. Cargobroek

Werkkledij spotten we al langer op de catwalk, maar dit seizoen ligt de nadruk op de cargopants, als het kan in een prachtig - kuch - camouflageprintje. Toegegeven, die extra zakken zijn best wel handig, nu microtasjes trending zijn.

Pint Embed Link

3. Tie-dye

Weet je nog toen je 5 was en de juf je een wit t-shirt in tie-dye liet verven als bezigheidstherapie? Jep, vandaag is het high fashion.

Pint Embed Link

4. Fietsbroekje

Wie had er gedacht dat het sportoutfitje van je vader gedragen zou worden door it-girls Hailey B., Kaia G. & co? Wij alleszins niet.

Pint Embed Link

5. Vissershoed

Hoeden dienen volgens onze bescheiden mening om een bad hairday te camoufleren, niet het nog erger te maken met dit tenenkrullend lelijk nineties geval.

Pint Embed Link

Shopping

Wil je stiekem toch een tie-dye shirtje of een paar wandelsandalen in je kast? Hier vind je onze favoriete exemplaren: