5 leuke yoga-festivals in binnen- en buitenland

Gepubliceerd op 22 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
5 leuke yoga-festivals in binnen- en buitenland

De laatste jaren beperken festivals zich al lang niet meer tot muziek. Zo duiken er nu ook food festivals, zeemeerminnenfestivals - we kid you not - en heel wat yoga festivals op tijdens de zomer.

Als je zin hebt om verschillende stijlen uit te proberen, dan is een yoga festival zeker een aanrader. Want vaak zijn er op deze evenementen leraars vanuit de hele wereld met een waaier aan verschillende stijlen die je naar hartelust kan uitproberen. Wij geven je een overzicht van de leukste events in binnen- en buitenland:

1/

Yogaland 

Op Yogaland, het grootste, Belgische yogafestival, vind zowel ervaren yogi's als beginners hun gading in het uitgebreide lesaanbod met nationale en internationale leraars. Daarnaast zijn er ook meditatielessen, workshops, sprekers, live muziek, een yogamarkt, Kids Village en een Start-to-Yoga Village.

https://instagram.com/p/BX_JQhcletM/?taken-by=yogalandbe

Waar? Bosdreef 5, 8820 Torhout
Wanneer? 17 - 19 augustus
Meer info? yogaland.be

2/

Yogalife Festival

In het Oost-Vlaamse Laarne, net onder Gent, vindt halverwege augustus het Yogalife Festival plaats. Je kan er een weekend lang verschillende yogastijlen uitproberen in een groene en familiale sfeer.

https://instagram.com/p/BiOSas6laUU/?taken-by=yogalifeinternational

Waar? Laarne
Wanneer? 10 - 12 augustus 2018
Meer info? yogalifefestival.be

3/

Udaya Live

Voor wie het allemaal wel wat luxueus mag, is er Udaya Live in Bulgarije. Tijdens dit festival dat yoga, meditatie en muziek combineert, logeer je in een viersterrenhotel met spa en wellness. Ook op culinair vlak word je in de watten gelegd met verse maaltijden bereid met producten van de boerderij.

https://instagram.com/p/BcNzIlzjZvJ/?taken-by=udayayoga

Waar? Pravets, Bulgarije
Wanneer? 15 -20 augustus
Meer info? udayalive.com

4/

Copenhagen Yoga Festival

Alle redenen voor een bezoek aan deze prachtstad zijn goed en al zeker als je het kan combineren met dit driedaagse yogafestival. Bovendien maakt Copenhagen Yoga Festival deel uit van VegFest, dus je kan er ook je smaakpapillen plezieren met vegetarische gerechten.

https://instagram.com/p/BUzo9xQg_tT/?taken-by=copenhagenyogafestival

Waar? Kopenhagen, Denemarken
Wanneer? 24 -26 augustus
Meer info? copenhagenyogafestival.dk

5/

Yoga Festival Terschelling

Bij onze noorderbeuren kan je eind deze maand naar het Yoga Festival Terschelling, dat gelegen is aan het strand en je zo in vakantiestemming brengt. Niet alleen kan je er klassieke Hatha yoga, AcroYoga, Iyengar en Kundalini yoga volgen, maar ook yoga op een surfboard.

Waar? Terschelling, Nederland
Wanneer? 29 juni t.e.m. 1 juli
Meer info? yogafestivalterschelling.nl