Dit make-upproduct is je ideale bondgenoot volgens je leeftijd

Gepubliceerd op 19 juni 2018 door Marie-Noëlle Vekemans en Maxine Detaellenaere
Dit make-upproduct is je ideale bondgenoot volgens je leeftijd

Wat is hét onmisbare beautyproduct die je op je mooist maakt wanneer je 20, 30, 40, 50 of 60 jaar bent?

Wij vroegen het aan Ines Borgonjon, senior make-up artist bij het Amerikaanse make-uplabel M.A.C Cosmetics. Dit zijn haar tips:

make-up, leeftijd, tips

1/

Leeftijd: 20 - 30 jaar

Mijn ideale bondgenoot is blush.

Op deze leeftijd ziet je huid er van nature stralend uit. Je hebt dus geen nood aan een dikke laag make-up. Wel kan je je huid wat oplichten met een toets blush.

Product: Een crèmeblush. Gemakkelijk om met je vingertoppen aan te brengen op je wangen en het geeft je teint onmiddellijk een frisse look. Mag het wat meer zijn? Breng ook wat op je lippen en zelfs je oogleden aan.

Chubby Stick™ Cheek Colour Balm, Clinique, € 24,50

make-up, leeftijd, tips

2/

Leeftijd: 30 - 40 jaar

Mijn ideale bondgenoot is concealer.

The Big 3 - 0 is een scharnierleeftijd in het leven van een vrouw. Vaak verandert je levensritme behoorlijk (de combinatie werk-kind kan voor heel wat stress en en vermoeidheid zorgen). Daardoor verliest de huid aan hydratatie en stevigheid en durven rimpels de kop opsteken.

Product: een minerale concealer. Dankzij z'n vloeibare textuur corrigeert dit product imperfecties en verheldert hij je gezicht. De truc is om te camoufleren zonder al te veel te bedekken.

Concealer Mineralize, M.A.C Cosmetics, € 20

make-up, leeftijd, tips

3/

Leeftijd: 40 - 50 jaar

Mijn ideale bondgenoot is lippenstift.

Heel wat vrouwen die veertig worden, zitten op deze leeftijd erg goed in hun vel. Je hebt heel wat zelfvertrouwen en je weet wat je troeven zijn om sexy voor de dag te komen.

Product: Een matte lippenstift in een intense kleur is perfect om je vrouwelijkheid in de verf te zetten. Matte texturen zijn erg on trend en deze generatie lippenstiften drogen je lippen niet uit. Pro-tip: houd de rest van je make-up sober.

L’Absolu Rouge version mate, Lancôme, € 35

make-up, leeftijd, tips

4/

Leeftijd: 50 - 60 jaar

Mijn ideale bondgenoot is mascara.

De ogen zijn een erg tere plek in het gezicht, de huid is er erg fijn waardoor zich vaak rimpels aftekenen bij het ouder worden. Daarnaast verliezen je wimpers na verloop van tijd aan volume en lengte, waardoor je blik minder levendig kan lijken.

Product: Een zwarte of donkerbruine mascara. Kies een mascara die past bij je noden voor een optimaal resultaat. Breng mascara aan vanaf de wimperaanzet voor een onmiddellijk Bambi-effect.

Mascara Vertige Longueur, Yves Rocher, € 19,90

make-up, leeftijd, tips

 

5/

Leeftijd: 60 - 70 jaar

Mijn ideale bondgenoot is een wenkbrauwpotlood.

Onderschat het belang van wenkbrauwen niet. Ze geven je gezicht meer structuur en karakter en accentueren je blik. Wanneer je ouder wordt, hebben wenkbrauwen de neiging om beetje bij beetje aan kleur te verliezen.

Product: Een wenkbrauwpotlood kan een groot verschil maken. Kies er eentje met een borsteltje aan de ene kant en potlood aan de andere kant. Zo kam je je wenkbrauwen snel opnieuw in de juiste vorm en kan je de kleur van je wenkbrauwen op een subtiele manier versterken.

Retractable Brow Pencil, Jane Iredale, € 25