3 tips van een Belgische girlboss

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE Partner
3 tips van een Belgische girlboss

Onderweg in de auto, tussen twee afspraken door, vinden twee ambitieuze dames de tijd voor een openhartig gesprek: de selfmade woman Laurentine Van Landeghem en studente Justine. Die laatste peilt naar de ingrediënten van succesformule van Vlaanderens bekendste girlboss. Ontdek hier enkele gouden tips…

Voor één keer treffen we Laurentine Van Landeghem niet achter het stuur aan: de bezielster van Clouds of Fashion, het retailconcept dat inmiddels al uitgebreid is tot drie winkels én een webshop, vertelt over haar leven als jonge onderneemster en welke rol een wagen daarin speelt. Haar medepassagier, de 21-jarige studente communicatiemagagement Justine, droomt van een carrière als mode-onderneemster en wil weten welke tips je het snelst naar cloud nine van het ondernemerschap leiden.

Laurentine, die eerder al het adviesboek ‘From blog to brand’ uitbracht, heeft één gouden tip: blijf altijd trouw aan jezelf. De modieuze blondine die van haar blog een succesvol commercieel platform wist te maken blijft even nuchter en houdt vast aan haar eigen identiteit.

Verder zweert de jonge onderneemster bij een goede planning, want “planning is everything” zegt ze zelf. Al lukt dat voorlopig nog niet altijd even goed… Het is dan ook niet verwonderlijk als je Laurentine weleens spot terwijl ze haar make-up doet in de auto aan het rood licht. Omdat ze een erg druk leven leidt, probeert ze haar tijd optimaal in te delen en zoveel mogelijk productief te zijn, waar dan ook.

Nu ze zo vaak op de baan zit, vindt ze veiligheid en comfort uiterst belangrijk in een wagen, of volgens haar vrienden haar ‘tweede thuis’. Twee essentiële zaken die zeker niet mogen ontbreken wanneer ze op weg is naar een afspraak: een flesje water en eten! Zo blijft haar energiepeil stabiel en behoudt ze de scherpe focus van een entrepreneur.

En hoe beleef jij je tijd in de wagen? Multitask je even moeiteloos als Laurentine terwijl je je geliefde vierwieler bestuurt?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Citroën.
www.citroen.be