Zo tover je je huis om tot een exotische oase

Geüpdatet op 17 december 2020 door Maxine Detaellenaere
Zo tover je je huis om tot een exotische oase

Wil je het liefst iedere dag op vakantie, maar heb je tot nu toe de lotterij nog niet gewonnen? Geef je huis een zomerse make-over en waan je in een tropisch paradijs zonder dat je er de deur voor uitmoet.

Hoe krijg je nu die tropical vibe bij je thuis? Met enkele grote planten of bloemen creëer je in een handomdraai het gevoel dat je op een exotisch eiland logeert. Kies voor enkele welgeplaatste accessoires in felle kleuren die mooi contrasteren met het groen in je huis. Heldere tinten zoals zoals turquoise, banaangeel, sinaasappeloranje of Miamiroze geven je interieur een flinke dosis pit. Heb je trouwens veel koper in je huis? Deze metaalkleur staat prachtig met bladgroen. Ben je toch niet zo'n fan van felle kleuren, maar wil je toch een vakantiesfeer, kies dan voor schakeringen van vergrijsde groentinten.

Ook exotische motieven zoals palmboomprints, of de populaire ananassen en flamingo's brengen je onmiddelijk in een vakantiesfeer. Ten slotte geven houten meubeltjes in naturel of net ebbenhouten kleuren en accessoires in gevlochten raffia je huis een zomerse toets.