TV-tip: wij zijn verslaafd aan Luke Evans in The Alienist

Gepubliceerd op 3 mei 2018 door Claire
TV-tip: wij zijn verslaafd aan Luke Evans in The Alienist

Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar wij volgen het parcours van deze knappe Britse acteur (39) al jaren met (héél) veel enthousiasme. En we voorspellen dat jij dat binnenkort ook zal doen, nu Luke Evans met the Alienist een hoofdrol te pakken heeft!

Nadat hij op zijn twintigste een beurs kreeg voor het gereputeerde London Studio Centre, begon hij zijn carrière in het Britse musicalcircuit en trad hij jarenlang op in shows zoals Miss Saigon, Rent en Piaf in de Londense West End en op het bekende Fringe Festival in Edinburgh. Tot hij op zijn dertigste plots een eerste filmrol te pakken had als de Griekse God apollo in Clash of the titans, en daarna ook opdook in films zoals Tamara Drewe, Robin Hood en The Hobbit. Om in 2014 helemaal in de spotlights te stappen als graaf Dracula in Dracula Untold, waarna hij zijn gespierde bast mocht tonen in The Girl on the train en in het knalrode pakje van de heerlijke macho Gaston kroop in Beauty and the Beast. "Die rol heb ik trouwens te danken aan mijn jaren in de musicalwereld. Een casting director herinnerde zich mijn optreden in Piaf nog, wist dat ik kon zingen en dansen en heeft me voorgesteld aan de regisseur. Ik hou zò van zingen en ik heb er echt van genoten om dat op het grote scherm te doen."

 

Luke evans the alienist netflix dakota fanning series
Luke en Dakota Fanning, die Sara Howard speelt in The Alienist

 

In zijn nieuwste rol wordt er helaas veel minder gezongen, al mocht hij wel weer een 19e eeuws driedelig pak aantrekken om John Moore te spelen in The Alienist. De serie speelt zich af in het New York van 1896 en volgt Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), een psychiater die mentaal zieke patiënten behandelt, wat in die tijd bekend stond als een 'alienist'. Moore is een charmante krantenillustrator die door Kreizler regelmatig wordt opgetrommeld om schetsen te maken van misdaden, en met wie hij in de serie - die trouwens geproduceerd en geregisseerd is door de Belgische Jakob Verbruggen - op zoek gaat naar een seriemoordenaar. "Jakob Verbruggen heeft me opgezocht in Londen om het project voor te stellen - hij is een fantastische regisseur, trouwens - en ik was meteen verliefd op het personage van John. Het is eigenlijk een gebroken man die op zoek is naar wie hij is en wat hij kan betekenen in het team van dokter Leizler en zijn assistente Sara Howard. Ik heb meteen ja gezegd, dus je kan wel zeggen dat Jakob's reisje naar Londen een groot succes was!"

 

 

The Alienist streamt nu op Netflix