Trend alert: Wordt de visnettas deze zomer de nieuwe it-bag?

Geüpdatet op 23 april 2018 door Eloïse Pirard en Maxine Detaellenaere
Trend alert: Wordt de visnettas deze zomer de nieuwe it-bag?

De boodschappentas strikt hoe langer hoe meer modemensen in z'n netten. Vorig jaar zagen we dit merkwaardige item al om de arm van enkele opmerkzame trendsetters, maar deze zomer breekt de tas volledig door. Licht, kleurrijk en democratisch geprijsd lijkt de tas dan ook een ideaal seizoensaccessoire. Maar is het dat wel?

Het is niet de eerste keer dat de mode met zijn loyale volgers lijkt te sollen. Vandaag struikel je over de controversiële trends, denk maar aan de dad sneakers of Balenciaga crocs. Dit seizoen is het it-stuk dan weer een tas die we dagelijks op onze instagram feed spotten: de boodschappentas in visnet. Wie had gedacht dat de tas die onze overgrootmoeders meenamen naar de markt op zondag nu de armen siert van de coolste it-girls.

https://instagram.com/p/Bhory5lgyB7/?utm_source=ig_embed

Twijfel je nog over deze trend? Wij zijn geneigd om er eentje aan te schaffen, ook omdat deze trend je - voor een keer - niet een half maandloon kost. Voor een twintigtal euro kan je al een erg leuke tas scoren of je 'leent' gewoon de tas van je oma. Je draagt deze it-bag als accessoire bij je strandoutfit of met een casual look om je boodschappen te doen op de markt. Of steek er een literair pareltje en een zonnebril in om een zomers terrasje te doen.

Maar... we raden je wel echt niet aan om deze tas te kiezen wanneer je uitgaat of zelfs voor je dagelijkse bezigheden. Door de grote gaten is de visnettas allesbehalve handig, en daarenboven is ze nog volledig transparant... Je kan dit wel oplossen door er een klein, ondoorzichtig tasje in te steken waar je dingen die gemakkelijk door de mazen van het net kunnen glippen - of die het daglicht niet mogen zien - in kan opbergen.