Binnenkort kunnen ook je kat en hond shoppen bij Ikea

Geüpdatet op 17 december 2020 door Laure Vandendaele
Binnenkort kunnen ook je kat en hond shoppen bij Ikea

Want hebben harige Felix of sympathieke Max ook niet recht op een eigen Billy of Malm?

Binnenkort kunnen ook je kat en hond shoppen bij Ikea - 1

We zien onze huisdieren graag maar geef toe: zo'n krabpaal of hondenmand doet vaak afbreuk aan de rest van je zorgvuldig samengestelde interieur. Maar het kan ook anders. Daarom richtte een dierenminnend designteam van Ikea zich op de meest harige leden van de familie (en dan hebben we het niet over je puberende broertje) praktische, veilige én esthetisch verantwoorde kattenhuisjes, krabpalen en accessoires te ontwerpen. De Lurvig (wat 'harig' in het Zweeds betekent) collectie is vooral gemaakt om hulp te bieden bij alle aspecten van ons leven met honden en katten. Hoewel alle huisdieren elk zo hun eigen persoonlijkheid hebben, hebben ze ook een aantal zaken met elkaar gemeen: ze slapen, eten, spelen en bewegen graag en ze zijn graag dicht bij ons. Bij het ontwerpen van de producten, baseerde IKEA zich op deze vijf pijlers.

Kussen voor vuile kleren

Ook leuk: in dit nieuwe gamma vind je producten die zich heel gemakkelijk aanpassen aan reeds bestaande items van het meubelwarenhuis. Zo kan je met de krabmat voor katten de tafelpoot van je bureau of eettafel in een handomdraai transformeren in een krabpaal. Ideaal voor je kat om zijn klauwen te scherpen of om te stretchen! Het witte kattenhuisje kan je op poten zetten, aan de muur hangen of in een open kast plaatsen. Of gebruik het als nachttafeltje zodat jij je spulletjes erbovenop kan zetten terwijl je kat een comfortabel slaapplekje heeft, dicht bij jou. Nog een eyecatcher in deze collectie is het kussen voor huisdieren, dat je kan opvullen met kleding die je de vorige dag droeg of een gebruikte handdoek. Op die manier krijgt je huisdier een zacht kussen dat heel vertrouwd ruikt, wat voor minder heimwee zorgt tijdens de dag.

Of je viervoeter ook tijdens je volgende bezoek aan de blauwe doos welkom is om mee te genieten van een portie Köttbullar is nog niet geweten. De prijzen variëren van 99 cent tot 49 euro. De collectie is vanaf 7 april verkrijgbaar in de winkels en online.