Virgil Abloh gaat aan de slag bij Louis Vuitton

Geüpdatet op 30 maart 2018 door Laure Vandendaele
Virgil Abloh gaat aan de slag bij Louis Vuitton

Off-White designer Virgil Abloh gaat aan de slag als creatief directeur bij de herenstudio bij Louis Vuitton. Het nieuws werd deze ochtend door het modehuis zelf bekend gemaakt. Met zijn aanstelling treedt Abloh in de voetsporen van Kim Jones die nu aan de slag is bij Dior.

Meteen nadat het vertrek van Kim Jones in januari wereldkundig werd gemaakt, gonsde het in de wandelgangen van de modewereld van de geruchten dat Virgil Abloh (37) zijn post als artistiek diecteur voor de herenstudio van Louis Vuitton zou overnemen. Die rook bleek vuur te zijn en het nieuws werd deze ochtend door het Franse modehuis zelf bevestigd. Abloh's eerste defilé voor Louis Vuitton zal plaatsvinden in juni tijdens de Men's Fashion Week in Parijs. "Het is een eer om de positie van artistiek directeur voor Louis Vuitton op mij te nemen. Het erfgoed en de creatieve integriteit van het huis zijn belangrijke inspiratiebronnen en ik zal hiernaar blijven refereren terwijl ik tegelijkertijd een parallel trek naar de moderne tijd”, aldus Virgil Abloh in het officiële persbericht.

Een bericht dat is gedeeld door @virgilabloh op

Virgil behaalde een master in de Architectuur maar koos er toch voor om een carrière in de modewereld uit te bouwen. De Amerikaan werkte onder meer samen met Jimmy Choo, Nike, Moncler( en binnenkort ook met Ikea) voor hij in 2013 het geprezen streetwear label Off-White oprichtte. In 2015 was Abloh - die geen modeopleiding genoot - finalist van de LVMH Young Designer Prize. Abloh verwierf de afgelopen jaren naambekendheid door zijn samenwerking met rappers Jay-Z en Kanye West voor wie hij het art work van het album 'Watch the Throne' ontwierp.

Door met Abloh in zee te gaan, trek Louis Vuitton opnieuw de kaart van high end streetwear. De samenwerking met het label Supreme was een groot succes in 2017 en het jonge welgestelde publiek lijkt heel wat geld over te hebben voor luxueuze kledij met een uban stijl.

Momenteel woont Abloh in Milaan maar de ontwerper maakte bekend om samen met zijn familie naar Parijs te verhuizen. Daar zal hij in juni de eerste collectie van zijn hand voorstellen tijdens de modeweek voor mannenmode.