Kris Van Assche verlaat Dior Homme

Geüpdatet op 4 maart 2019 door Laure Vandendaele
Kris Van Assche verlaat Dior Homme

Kris Van Assche stapt na 11 jaar op als artistiek directeur bij Dior Homme. De Vlaming wil zich in de toekomst toeleggen op nieuwe uitdagingen.

Tweeënhalf jaar nadat Raf Simons  Dior voor Calvin Klein inwisselde, maakt ook Kris Van Assche een einde aan zijn loopbaan bij het Franse modehuis. Na 11 jaar aan het roer van de afdeling voor mannenmode te staan, wil onze landgenoot een nieuwe weg inslaan. "Mijn loopbaan bij Dior Homme vulde mijn geest en mijn hart met nieuwe ervaringen", zegt Van Assche in een persbericht. "Ik verlaat dit prachtige modehuis om nieuwe uitdagingen na te jagen." Wanneer de laatste collectie van zijn hand op de catwalk te zien zal zijn en wat die nieuwe uitdagingen precies inhouden, is nog niet geweten. Wel is zeker dat  Kim Jones - die in februari zijn laatste mannencollectie voor Louis Vuitton voorstelde - onze landgenoot zijn post achter de tekentafel zal overnemen.

Kris Van Assche verlaat Dior Homme - 1
Dior Homme ss18

Bij Dior is het respect voor het werkt van de Vlaamse ontwerper groot. "Kris Van Assche creëerde een elegant en eigentijds silhouet voor mannen, ik dank hem enorm voor zijn bijdrage aan de enorme groei van Dior Homme", zegt Pietro Beccari, voorzitter en CEO van Christian Dior Couture. "Hij speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van deze afdeling."

Vlaming minder

Van Assche studeerde in de jaren 90 af aan de Antwerpse modeacademie en werkte nadien voor modehuizen Dior en Yves Saint Laurent. In 2005 startte hij zijn eigen kledinglijn met elegante, comfortabele op sportswear geïnspireerde mannenkleding op. In 2007 volgde hij de populaire Hedi Slimane op als ontwerper van Dior Homme. Met het vertrek van Van Assche is modehuis Dior alweer de inbreng van een Vlaming armer. Meer dan twee jaar geleden verliet ontwerper Raf Simons na drieënhalf jaar zijn post als artistiek directeur bij het iconische Franse modehuis. Toch is Dior de Vlaamse touch nog niet helemaal kwijt want goede vriend Peter Philips zwaait nog steeds de plak op de beauty-afdeling het van door Christian Dior opgerichte maison.