GETEST: zwarte houtskooltandpasta voor wittere tanden

Geüpdatet op 13 maart 2018 door Claire Thys en Laure Vandendaele
GETEST: zwarte houtskooltandpasta voor wittere tanden

Zwarte tandpasta klinkt niet meteen appetijtelijk en het ziet er ook niet erg aantrekkelijk uit. Maar wat als zo'n houtskooltandpasta je tanden witter dan wit maakt? Onze redactrice deed de test.

houtskool tandpasta charcoal zwart dr organic

Een zwarte tandpasta die je tanden witter zou kleuren? Het lijkt een gek idee, maar eigenlijk is het dat niet. Want de formule bevat actieve kool, een houtskoolpoeder dat niet alleen zorgt voor de zwarte kleur, maar ook een heel zuiverend werkt omdat het dankzij de hoge absorptiegraad heel wat andere moleculen aan zich kan binden. Het zorgt er dus voor dat je tanden extra schoon worden, en dat op een natuurlijke manier.

Hoewel de pasta zelf pikzwart is, kleurt hij je tanden niet. En de sterke muntsmaak verdoezelt het kartonachtige aroma van de actieve kool, zodat je na het poetsen een fris gevoel krijgt. En misschien ligt het aan het fit dat je net voor het poetsen naar die diepzwarte kleur van de pasta kijkt, maar na de poetsbeurt zien mijn tanden er echt witter uit. Ik blijf hem alleszins nog even gebruiken. Je weet maar nooit!

charcoal houtskool tandpasta
Dr. Organic Charcoal tandpasta

€ 6,99. Verkrijgbaar bij Holland & Barrett