Label we Love: Howlin

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Label we Love: Howlin

HowlinSchots voor stank. Dat is in drie woorden de betekenis van Howlin, het succesrijke knitwear label van de Antwerpse broers Jan en Patrick Olyslager. Een merk met een bijzonder creatief geurtje aan! 

Mode zit de familie Olyslager in het bloed, vader en moeder runnen sinds de jaren tachtig hun eigen label Morrison. In 2009 besloten hun zonen hier een vervolg aan te breien en zo geschiedde: Howlin zag het levenslicht. Ondertussen liggen hun creaties wereldwijd in meer dan negentig winkels, waaronder Privejoke in Brussel, Twiggy in Gent, Merci in Parijs en Corso Como in Milaan.

Oorspronkelijk richtte de lijn zich enkel tot mannen, vanaf deze zomer komen ook vrouwen er aan hun trekken. Ik wist de ontwerpers voor een snelle babbel te strikken:

Schermafbeelding 2014-02-25 om 14.06.38Vanwaar de naam Howlin? 

Ons label is onlosmakelijk met Schotland verbonden: we werken met lokale garen en al onze producten worden volgens artisanale methoden in Schotland of Ierland vervaardigd. Het is niet altijd gemakkelijk om in afgelegen, kleine ateliers te produceren maar we blijven daarin verdergaan. De naam ‘stank’ was voor ons het ideale ijsbreker, het doet onze producenten gieren van het lachen en slaat ook goed aan bij de verschillende verkooppunten.

Schermafbeelding 2014-02-25 om 14.06.49

Hoe zou je het typische Howlin DNA omschrijven? 

Goeie kwaliteit, een voorliefde voor mooie materialen en een scherp oog voor fijne afwerking werden ons met de paplepel ingegeven. Het voelde dus heel natuurlijk aan om de lijn van kwalitatief ‘locally made’ product verder te trekken van Morrison naar Howlin.

We willen een tijdloze, maar tegelijk frisse interpretatie van de Morrison erfenis brengen. De nadruk ligt dan ook op kleurencombinaties en grafische prints.Schermafbeelding 2014-02-25 om 14.06.31

Waar komt de inspiratie vandaan?

Inspiratie kan bij ons van alle kanten komen, van muziek en kunst over reizen en ontmoetingen tot een geometrisch patroon of architectuur. Deze winter werkten we samen met twee Amerikaanse indie bands, volgende zomer zoeken we het minder ver: we  haalden de mosterd bij de aardetinten van het Schotse landschap. Het is, in vergelijking met de wintercollectie, erg sober geworden –maar dat mag ook eens!

Schermafbeelding 2014-02-25 om 14.06.43

 

Prijzen liggen tussen 90€ en 250€.

HowlinMet deze donzige creaties biedt je straks het hoofd aan onze niet altijd zo exotische zomer.. Een gebreide trui boven je bikini: waarom niet??