To do: maak een duurzame modewandeling door Antwerpen met b.right

Gepubliceerd op 21 februari 2018 door Maxine Detaellenaere
To do: maak een duurzame modewandeling door Antwerpen met b.right

Duurzaamheid wordt hoe langer hoe meer mainstream. Nu we ons steeds bewuster worden van het voedsel op ons bord, is het tijd om ook onze kleerkast eens onder de loep te nemen. Hoe blij de nieuwste ugly dad sneaker ons ook maakt, het is best schokkend dat de mode-industrie enkel de oliesector moet laten voorgaan als meest vervuilende industrie ter wereld.

Gelukkig schieten er meer en meer duurzame alternatieven uit de grond, maar je moet ze natuurlijk wel weten te vinden. Vanuit dit oogpunt startte Bie Noé met b.right. Ze neemt je mee op een modieuze wandeling doorheen de Koekenstad waarbij je leuke en sustainable adresjes bezoekt. Op een druilerige vrijdag trok ELLE samen met haar op pad.

mode, fashion, duurzaam, sustainable, fair, winkelen, shoppen, antwerpen, merken
Bie Noé

Groene moderoute

We starten onze fashion walk met een woordje uitleg van Bie over het belang van transparantie en ecologische en sociale alternatieven, terwijl we smullen van een lekker stukje taart in Host. Deze groene concept store is een nieuw initatief van twee Antwerpse zussen, Laura en Eva. Je vindt er naast kledij ook leuke tassen van O My Bag, heerlijke geurkaarsen en mooi serviesgoed.

mode, fashion, duurzaam, sustainable, fair, winkelen, shoppen, antwerpen, merken
Host

Daarna springen we op onze fiets richting het stadscentrum. Zo komen we terecht bij Stanley & Stella. Op deze statige locatie vind je geen typische winkel vol kledingrekken, maar eerder een luchtige showroom. Op een van de computerschermen kan je rondsnuisteren in de uitgebreide collectie van het merk. Pas wanneer je een kledingstuk effectief koopt, wordt het vervaardigd. Als je wil kan je zelf meekijken hoe jouw t-shirt of hoodie wordt bedrukt.

mode, fashion, duurzaam, sustainable, fair, winkelen, shoppen, antwerpen, merken
Stanley & Stella. Bron: Instagram/wearestanleystella

Tijdens ons bezoek aan de drie volgende winkels op onze wandeling neemt Bie her en der kledingstukken uit de rekken en vertelt ze enthousiast over de achtergrond van het merk in haar handen. Dankzij haar uitgebreide kennis van de duurzame modewereld leren we heel wat bij. We besluiten om bij onze volgende shoppingsessie vaker uit te kijken naar merken die hun steentje bijdragen aan een groenere wereld, zij het door hun milieuvriendelijke insteek of sociaal engagement.

Meer informatie over de duurzame modewandeling vind je op b-right.org.