Moederdag: verras je mama dit jaar met Belgische juwelen

Geüpdatet op 27 april 2023 door Lore Ginneberge en Lisa Aelvoet
Moederdag: verras je mama dit jaar met Belgische juwelen Aroz Jewelry

Ben je op zoek naar een moederdagcadeau waarmee je een lokaal label steunt én je mama heel erg blij mee maakt? Ontdek onze selectie Belgische juwelen voor elk budget.

Speciaal voor jullie verzamelden we daarom juwelen van eigen bodem die je in enkele kliks online bestelt. Stuk voor stuk kostbare - maar daarom niet per se kostelijke - geschenken waarmee je je mama kan verrassen. Vaak geldt immers: hoe kleiner het doosje, hoe leuker het cadeau.

Onze selectie Belgische juwelen

Diamanti Per Tutti

Antwerpen staat niet alleen bekend als de diamanthoofdstad van de wereld maar vormt ook de thuishaven van heel wat Belgische juwelenmerken waaronder het eigentijdse Diamanti Per Tutti. De sieraden van het label zijn vervaardigd met ethisch verkregen diamanten en toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je mama.

moederdag-belgische-juwelen-diamanti-per-tutti
Oorbellen bezet met 18 diamanten, Diamanti Per Tutti, €210

Funky Gold

Laat je liefde voor je mama blijken met deze gouden schakelarmband met het toepasselijke opschrift 'Mom'. Je schenkt haar met dit sieraad van Funky Gold een sterk staaltje vakmanschap want de juwelen van het merk worden met de hand gemaakt van 100% gerecycled goud en verantwoord ontgonnen edelstenen.

moederdag-belgische-juwelen-funky-gold
Gouden armband MOM met dubbele kabelketting, Funky Gold

Shop hier

Laurence Vandenborre

De Antwerpse juwelenontwerpster Laurence Vandenborre ontwierp een collectie waarvan elke creatie volledig gepersonaliseerd kan worden. Verras je mama met een ring die zowel haar als jouw geboortesteen bevat.

moederdag-belgische-juwelen-laurence-vandenborre
Duo Ring, Laurence Vandenborre, €2.190

Shop hier

Elliot & Ostrich

Ontwerpster Jennifer Elliot is Belgisch-Brits en geboren in Zuid-Afrika. Aan dat laatste land heeft ze nog steeds haar hart verloren, en dat weerspiegelt zich in haar collecties. De Curvy Carol Sunset-ring schittert even mooi als een zonsondergang in de savanne en zal prachtig staan aan de hand van je mama.

Shopping-moederdag-belgische-juwelen-elliot-ostrich

Shop hier

Bergman Jewels

De ketting 'Mauranne' van Bergman Jewels is geïnspireerd op de kracht van stenen. De beschermsteen die erin verwerkt werd, malachiet, absorbeert negatieve energieën en laat je moeder stralen. De juwelen worden met de hand vervaardigd en zijn volledig op maat gemaakt.

Ketting Bergman
Mauranne, Bergman Jewels

Shop hier

Anne Zellien

De halsketting 'maman heureuse' is een van Anne's persoonlijke favorieten (ook verkrijgbaar in rosé- of geelgoud). De gravure op de voorzijde kan gecombineerd worden gegraveerde namen op de achterzijde.

Anne Zelien juwelen
Zilveren halsketting met opschrift, Anne Zellien, €97

Shop hier

Kubini

De collectie Love Letters van het Antwerpse designbureau Kubini staat helemaal in het teken van verbondenheid. Schenk je je mama een hedendaagse twist op initiaaljuwelen? Deze duurzame, gouden accessoires die je dicht bij jou draagt, zijn perfect om cadeau te geven.

kubini juwelen moederdag cadeau
Love Letters oorbellen, Kubini, vanaf €570

Shop hier

Elementals

De Antwerpse juwelenontwerpster pur sang Salima Thakker biedt de collectie ‘Elementals’ aan, waarbij verschillende materialen en kleuren naar eigen smaak in schakels kunnen toegevoegd worden aan een armband. De juwelen hebben een stoer uiterlijk en dankzij de persoonlijke toets is jouw cadeautje werkelijk uniek.

belgische-juwelen-moederdag-elementals
Olive Luxura x Lapis Galuchat, Elementals, €610

Shop hier

Laurence Delvallez

De nieuwe collectie Reversal van Laurence Delvallez is geïnspireerd op vrouwelijkheid en zelfexpressie. De lijn bestaat uit prachtige exemplaren voor vrouwen van de bovenste plank.

oorbellen moederdag
Crear earrings cognac, Laurence Delvallez, €139

Shop hier

Dazibao

Dazibao-oprichtster Camille Coppens wil met haar label lokale consumptie promoten en tegelijk diamanten betaalbaarder maken. Elk juweel is 100% 'made in Antwerp' en de minimalistische designs zijn gemaakt om een leven lang te koesteren.

dazibao
Kang bracelet, Dazibao, €1400

Shop hier

Twice as Nice

Zet je mama in de bloemen met deze goudkleurige oorbellen met zoetwaterparels van Twice as Nice.

moederdag-belgische-juwelen-twice-as-nice
Oorbellen in goudkleurig edelstaal met zoetwaterparels, Twice as Nice, €29

Shop hier

Karolin Van Loon

Voor een kostbaar sieraad zijn de unieke creaties van Karolin Van Loon de geknipte keuze. De AIRE-ring doet voor je outfit wat een boeket verse bloemen voor je huis doet: hij voegt extra stijl en finesse toe, op een subtiele manier.

belgische-juwelen-moederdag-karolin-van-loon
AIRE ring met diamanten, Karolin Van Loon, €2500

Shop hier

LaTrouvaille

Is je mama dol op vintage? Lauren De Maere van LaTrouvaille selecteert voor jou de meest bijzondere vintage vondsten. Elk stuk komt met een certificaat van authenticiteit en is dus extra bijzonder.

Shopping-moederdag-belgische-juwelen-la-trouvaille
Nineties Bracelet, LaTrouvaille, €290

Shop hier

N-UE

Geef een paar ethisch verantwoorde diamanten cadeau dit jaar. N-UE verwerkt gerecycleerd goud en lab grown diamanten tot verfijnde, minimalistische juweeltjes.

N-UE
Heavenly Hoops, N-UE, €1.595

Shop hier

Aroz Jewelry

Geen mooier cadeau dan een waarvan je mama jarenlang geniet zal hebben. Deze zilveren armband van het Brusselse Aroz Jewelry is tijdloos en past perfect bij elke outfit.

belgisch-juwelenmerk-aroz-jewelry
Sterling zilveren armband 'Lena', Aroz x Bonjour Georges, €185

Shop hier