BDSM: wij testten een adult playroom

Geüpdatet op 28 januari 2020 door Maxine Detaellenaere
BDSM: wij testten een adult playroom(c) Sofie Jaspers

Zin om komende valentijn je stoute stiletto's aan te trekken en elkaar eens extra te verwennen? Op de dag der geliefden mag het wel eens wat meer zijn. Dus waarom niet eens proeven van BDSM?

Laten we met de deur in huis vallen, bij het woord BDSM denken veel mensen spontaan aan donkere kamertjes, zwarte maskers en pijnlijke zweepslagen. Toch blijkt het in tijden van Fifty Shades of Grey bij velen onder ons te kriebelen om af en toe kinkier uit de hoek te komen dan de doorsnee vanilleseks. Daarom trokken we - met veel plezier - op onderzoek uit en spendeerden we de nacht in een mondaine adult playroom.

Bron: spnkd.com (c) Sofie Jaspers

Maar eerst even een kort woordje uitleg, want wat houdt BDSM nu eigenlijk in? Dat hangt eigenlijk vooral van jezelf af want er zijn een waaier aan mogelijkheden. Letterlijk staat het voor bondage & discipline (BD), dominantie & submissie (DS) en sadisme & masochisme (SM). Misschien gaat je voorkeur volledig uit naar één onderdeel of combineer je juist verschillende facetten, dat staat jullie volledig vrij. Ook hoef je bij BDSM niet altijd de dominante of onderdanige rol in te vullen. Je kan dit gerust omdraaien, het gaat erom dat je doet waar je als koppel zelf het meest plezier uit haalt. Experimenteer dus naar hartelust!

Als locatie voor onze pikante vuurdoop kozen we voor de droomloft van SPNKD. Het oog wil namelijk ook wat, en het prachtige, moderne en luxueuze interieur alleen al bracht ons direct in hogere sferen.

sexy, kinky, spicy, hotel, antwerpen, bdsm, bondage, sm, liefde, relatie, seks, valentijn, shibari
Bron: spnkd.com (c) Sofie Jaspers

Naast een king size hemelbed en een pinterest perfect loungeruimte zijn er natuurlijk nog enkele spicy extraatjes. Lederen daybeds voorzien van riemen, een 'wet space' met sexy regendouche en natuurlijk een volledige wand met speeltjes: touwen, allerhande zweepjes en pols-, hals- en enkelbanden in chic cognackleurig leer. Voor liefhebbers van het zwaardere werk is er ook een kooi, hangen er ringen op weldoordachte plaatsen en staat er een Andreaskruis. We kunnen je één ding garanderen, met zo'n prikkelende speelkamer kwam er van slapen bitter weinig in huis...

sexy, kinky, spicy, hotel, antwerpen, bdsm, bondage, sm, liefde, relatie, seks, valentijn, shibari
Bron: spnkd.com (c) Sofie Jaspers

Heb je ook interesse in stout speelgoed en wil je er thuis mee aan de slag, maar weet je niet goed waar te beginnen of hoe alles te gebruiken - want enige kennis met zwepen en touwen is echt wel noodzakelijk - dan kan je bij SPNKD ook terecht voor workshops.

Krijg je héél wat zin door dit artikel? We geven nog vijf tips voor beginners, kwestie van je klaar te stomen voor een bijzonder hete valentijnsnacht:

#1 Communicatie is echt wel key

Communicatie is sowieso een essentiële pijler in je relatie, maar ook zeker wat BDSM betreft. Wat windt je partner op, wat juist niet, waar liggen jullie grenzen, wat zijn jullie fantasieën? Bespreek dit grondig met elkaar. Ook een safe word - wanneer je dit woord zegt, stopt je partner meteen - kan in het begin een must zijn.

#2 Vertrouwen is essentieel

Wanneer je besluit om aan BDSM te doen, is elkaar vertrouwen heel belangrijk. Je laat de controle los en geeft jezelf volledig aan je partner, maar dan moet je er natuurlijk op kunnen rekenen dat je partner stopt wanneer je je ergens niet goed bij voelt.

#3 Leg vooraf een gedetailleerd scenario vast

Zo maar eventjes spontaan de zweep bovenhalen is niet the way to go. Beschouw het eerder als een regisseur (de dominante persoon) die aan een acteur (de onderdanige persoon) vertelt wat hij of zij moet doen. En hou ook praktische zaken in gedachten. Hoe zal iemand zich van de ene kant van de kamer naar de andere bewegen als hij/zij is vastgebonden, etc.

#4 Neem kleine stapjes

Net zoals bij de meeste dingen is het verstandig om met kleine stapjes te beginnen. Je waagt je best niet onmiddellijk aan ingewikkelde - pun not intended - Shibari bondage, wanneer je nog nooit handboeien hebt gebruikt. Proef van de verschillende mogelijkheden die er zijn en ontdek wat jou het meeste genot schenkt.

#5 Vergeet stereotypes

Nee, dominants zijn geen wreedaardige megalomanen, en submissives zijn geen doetjes met mommy / daddy issues. Hoe je je gedraagt tijdens dit soort rollenspelen staat ook volledig los van hoe je in het dagelijks leven bent. Wanneer je de stap zet naar BDSM, zet dan je vooroordelen aan de kant. Genieten staat hier centraal!

Have lots of sexy fun!

In the mood? Gun jezelf alvast een opwarmertje en bekijk deze films met de beste seksscènes. En voor de hete geeks onder jullie, ontdek hier waar die hardnekkige vampier fantasie vandaan komt...