SM Getuigenis: “Hij vernedert me en ik geniet ervan”

Geüpdatet op 22 september 2016 door ELLE België
SM Getuigenis: “Hij vernedert me en ik geniet ervan”

‘Zou je dat fijn vinden?”, vroeg hij met een ondeugende blik in de ogen nadat ik aarzelend had voorgesteld om me vast te binden.

We waren nog maar net samen en na een onwennige eerste keer - zijn ze dat niet altijd? - bleek hij behoorlijk dynamisch in de bedstede. Een gever en een nemer, voor wie de missionarishouding geen optie is en die graag de touwtjes in handen houdt. Voor het eerst had ik een man in mijn bed liggen die me vertelde wat ik moest doen en dat was even wennen. Is dit nu domineren, vroeg ik me af toen hij me stevig in bedwang hield en me beval om van houding te wisselen. Maar ook: mag dat wel, feministisch gezien? Ben ik hier de grote vrouwenzaak niet aan het verloochenen? Maar al snel bleek dat het me weinig kan schelen wat Germaine Greer en co ervan zouden zeggen: I f***ing like it. Zolang alles met respect gebeurt, mag hij de baas zijn.

1/

Badjas

Het begon dus met wat touw. Badjastouw, om precies te zijn. Na een gezellige avond op café begonnen we elkaar met rode kaakjes te vertellen wat we graag zouden uitproberen en de volgende dag lag ik al vastgebonden op zijn bed. We zaten nog in de datingfase en bij ieder afspraakje sprongen de vonken er vanaf. Volgens de Flairs van deze wereld dienen speeltjes en accessoires om weer pit in je seksleven te brengen, maar wij hadden geen extra olie nodig om op het vuur te gooien. Dit had niets te maken met saaiheid in bed, het was vooral een spannende ontdekkingstocht. Niet alleen naar wat allemaal kan, ook naar hoe ver ik zelf wil gaan. Al snel volgde een blinddoek. Daarna kreeg ik een ballgag cadeau, een leren riem die je achter je hoofd vastmaakt met een bal voor in je mond, zodat je niet meer kan praten. “Is dat niet denigrerend?”, vroeg een vriendin lichtjes geschokt toen ik het haar verklapte. Dat ik er zelf om gevraagd had, gaf ik toe, want ik vond het heel opwindend om hem compleet de baas te laten zijn. Het was een sensatie die ik nog niet kende, maar het voelde heel natuurlijk om in de onderdanige rol te kruipen. De eerste keren deed ik het uit nieuwsgierigheid en om hem een plezier te doen. Maar al snel vond ik het zelf ook leuk. En veel intenser dan ‘gewone’ seks. Na een maand of twee werden de touwen ingeruild voor handboeien en kwam er een eitje dat je vanop afstand kan laten trillen in het spel. Onze laatste aanwinst zijn enkelcuffs met daartussen een staaf om je benen open te houden. En daarnaast is mijn collectie ondergoed en hoge hakken ook danig uitgebreid. Het oog wil immers ook wat.

2/

Nu kan je niet meer weg

“Maar vind je dat leuk?!”, vraagt diezelfde vriendin als ik haar vertel dat ik me wel eens zachtjes laat insnoeren. “Dat lijkt me zo... vernederend.” Toegegeven: in het begin dook er af en toe een zweempje twijfel op. De eerste keer dat ik een tik kreeg. De eerste keer dat hij me heel streng toesprak. En de eerste keer dat ik vastgebonden lag en hij grijnzend boven me hing: “Nu kan je niet meer weg.” Maar een halve seconde later kon ik er weer van genieten, het voelt heel bevrijdend om me over te leveren aan zijn grillen. Ik hou ervan om hem op zijn wenken te bedienen, al blijft elke nieuwe stap een beetje aftasten naar hoe het aanvoelt. Want in theorie kan je handboeien en wat spanking sexy vinden, in praktijk kan dat flink tegenvallen. Zo sloeg ik in paniek toen mijn handen achter mijn rug waren vastgebonden. En die ene keer dat hij me geblinddoekt en vastgeketend op bed achterliet om mijn voordeur open te zetten, moest ik ook even slikken. Maar ik weet dat hij nooit te ver zal gaan, ik vertrouw hem voor de volle honderd procent. Zonder dat vertrouwen zou ik me nooit zo kwetsbaar kunnen opstellen. Ik weet dat hij mij respecteert en net daarom mag hij mij af en toe respectloos behandelen. Want dat is waar het soms op neerkomt: dat je een heel klein beetje vernederd wordt. Zo zijn er bijvoorbeeld gevolgen als ik mijn dresscode niet precies opvolg. Of als ik gemasturbeerd heb zonder het eerst netjes te vragen. ‘Stout zijn’ wordt afgestraft.

3/

Trial & error

Tijdens de seks is hij mijn baas. Hij houdt (letterlijk en heel stevig) de teugels in handen en zijn wil is wet. Voor en na de seks is hij galant, lief, heel zorgzaam en attent. Het is enkel een spel dat we spelen, een soort van toneeltje waarbij ieder zijn rol kent, met attributen die het net dat beetje intenser maken. Maar het is vooral een spel dat steunt op vertrouwen, met duidelijk afgesproken regels en een safeword. Vind ik iets vervelend dan stopt hij meteen en over alles wordt heel open gepraat. “Ik wil dat je weet dat ik niet altijd zo ben”, vertelde hij me na onze eerste ervaring met BDSM terwijl ik in zijn armen lag en hij me zacht streelde. Dat het voor hem ook vooral trial & error is, want zo veel ervaring heeft hij hier ook niet mee. En dat hij het meteen wil weten als ik het niet meer leuk vind, op welk moment dan ook. Ik ben ook al heel duidelijk geweest over wat off-limits is en daarover zijn we het gelukkig eens. Een triootje bijvoorbeeld. Of zo’n masker in latex. Een zweep vinden wij ook maar niks en een bezoek aan de parenclub zal er ook nooit van komen. Maar verder sta ik open om samen met hem verder te experimenteren. Misschien dat die sekstape er ooit nog wel komt. Het maakt de seks niet alleen spannender, het zorgt ook voor een heel hechte band tussen ons. Alsof we samen een geheim hebben. Al helpt het ook dat we na elke vrijpartij een halfuurtje verstrengeld liggen te knuffelen. We play hard, maar daarna zijn we extra zacht en lief voor elkaar. Een beetje yin na elke yang.

4/

Punished sex slaves

Sinds ik weet dat wij aan een zachte versie van BDSM doen, googel ik het af en toe. Je komt op een resem dating- en pornosites terecht, voor alternative singles of met video’s van punished sex slaves. In artikels en blogposts lees je over de BDSM-community en bij de afbeeldingen krijg je opgetakelde en compleet geknevelde vrouwen te zien. Vertel je aan iemand dat je wel eens wat bondage probeert in de slaapkamer - iets waar wij overigens niet mee te koop lopen - dan is dat ongetwijfeld ook waaraan men meteen denkt, getuige de geschokte reacties van de weinige vrienden die ervan af weten. Maar BDSM bestaat in alle vormen en maten, van heel zacht tot heel intens, en wordt niet alleen gebezigd in donkere kamers door in leer geklede singles. Wij zijn een doodgewoon monogaam koppel, dat af en toe graag wat spelletjes en handboeien in de mix gooit. Er wordt gedomineerd, maar nooit pijn gedaan. Er wordt gestraft, maar op een manier die we allebei aangenaam vinden.

En we hebben die accessoires ook niet nodig om in de stemming te komen. We hebben even vaak ‘gewone’ seks als dat we het doen met attributen erbij. Het is eigenlijk net als bij een geslaagde outfit: je hebt niet altijd een accessoire nodig, maar soms is dat wat het helemaal af maakt.